KOLUMBIE FINCA La RICAURTE BANANA HONEY - microlot Země původu: Kolumbie Druh kávy: arabica Kraj: Antioquia Město: Ciudad Bolivar Farma: La RICAURTE Osvědčení: MICROLOT Nadmořská výška: 1950 m n. m Odrůda: CATURRA Zpracování: ANAEROBNÍ BANÁNOVÝ MED Majitel: Juan Pablo Velez Velikost farmy: 150 ha Velikost exportního balení: 35 kg GrainPro Káva je zbavena dužiny a ponechána se slizem vloženým do nerezových tanků s přírodním ovocným koncentrátem a fermentována v uzavřeném tanku bez kyslíku po dobu... Celý popis

Koupit za 1 164 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

KOLUMBIE FINCA La RICAURTE BANANA HONEY - microlot
Země původu: Kolumbie
Druh kávy: arabica
Kraj: Antioquia
Město: Ciudad Bolivar
Farma: La RICAURTE
Osvědčení: MICROLOT
Nadmořská výška: 1950 m n. m
Odrůda: CATURRA
Zpracování: ANAEROBNÍ BANÁNOVÝ MED
Majitel: Juan Pablo Velez
Velikost farmy: 150 ha
Velikost exportního balení: 35 kg GrainPro
Káva je zbavena dužiny a ponechána se slizem vloženým do nerezových tanků s přírodním ovocným koncentrátem a fermentována v uzavřeném tanku bez kyslíku po dobu 9-12 dní.
ODPOČINEK: 25 dní v tmavé dřevěné místnosti
O TÉTO FARMĚ
„Tato farma chrání přírodní lesy a deštné pralesy, které mají mnoho zdrojů vody“
Tato farma se nachází v obci Ciudad Bolivar s rozšířením 150 ha.z čehož cca.50 ha.jsou vyhrazeny v přirozeném tropickém deštném pralese k ochraně vodních zdrojů.Tato farma patří rodině Velezů, tradiční rodině pěstitelů kávy, která má minulost z generace na generaci.
Farma se nachází mezi 1.700 a 2.000 m.n.m.V areálu farmy se pěstuje především odrůda Caturra a zpracování probíhá tradičním způsobem.Farma má certifikace Rainforest AND CAFE PRACTICES.
PŘÍBĚH
Juanu Pablovi je 39 let, vyrostl uprostřed kávové rodiny s dlouhou tradicí v Ciudad Bolivar.Jeho děd, Honorio Velez, se dlouhá léta věnoval pěstování kávy a komercializaci suché pergamenové kávy, excelso (zelená káva) a vedlejších produktů mlácení (offbeans), poté toto podnikání rozvinul ve společnosti jednoho ze svýchsynové.Juan Guillermo, otec Juana Pabla.Společně se svým otcem a dědečkem se Juan naučil vše, co je třeba vědět o pěstování kávy ao různých způsobech vydělávání peněz marketingem kávy, ale nikdy nebyl spokojen, protože měl pocit, že je toho mnohem víc a že by se to dalo udělat.přidat kávě mnohem větší hodnotu díky senzorické kvalitě.
Tento nápad nebyl v rodině příliš přijat, protože jeho otec a dědeček založili svou firmu a prosperovali ve velkoobjemovém modelu, kde detail, obětavost a smyslová kvalita nebyly určujícím faktorem.Zpočátku nebyli příliš přesvědčeni a příliš si nevšímali nápadů Juana Pabla, který se na vlastní účet začal vzdělávat, získávat znalosti a experimentovat na farmě s jinými způsoby zpracování kávy.Jeho prvním krokem bylo naučit se ochutnávat, aby dokázal správně vyhodnotit kvalitu produktu a poté chtěl cestovat, mít kontakt s trhem a zákazníky, porozumět jejich potřebám, identifikovat trendy a mít širší spektrum chápánísvět kávy.specializace, a tak mít jasno o změnách, které mají být implementovány do produkčního modelu, který byl vyvíjen na farmě.
Největší výzvou byla možnost upravit proces výběru a klasifikace třešňové kávy, protože v Antiquia je vzhledem k vysokým výnosům, kterých se dosahuje v plodinách, velmi složité provádět selektivní sklizeň zralých plodů.Jeho strategií bylo zaměřit se na vyšší pozemky, kde třešně dozrávají pomaleji a kde sklizeň probíhá po celý rok bez vrcholu nebo koncentrace sběru.To mu umožnilo mít kávu neustále k dispozici a mohl proces provádět důsledněji.
Později začal Juan Pablo zkoušet různé způsoby zpracování, aby získal různé profily, experimentoval s různými protokoly pro promývanou, medovou a přírodní kávu a v té druhé našel atraktivnější tóny, a proto se rozhodl zaměřit na tuto metodu.Toto rozhodnutí však vyvolalo velké pozdvižení u jeho otce a dědečka, kteří nebyli ochotni produkovat „Pasilla guava“, jak se v Kolumbii říká nerozdrceným plodům, které zůstaly jako výsledek selekce při zpracování vyprané kávy..Jsou považovány za nekvalitní.Jeho rodina mu řekla, že se chystá zkazit kávu, ale houževnatost Juana Pabla byla silnější a vytvořila své první přirozené výmoly, které se k překvapení Dona Honoria a Juana Guillerma rychle prodaly za cenu výrazně vyšší, než byla cena.umytou kávu.Tento výsledek přiměl Juana zaměřit se ještě více na poznávání tohoto procesu a proměnných, které je třeba kontrolovat.
Juan Pablo pokračoval ve zpracovávání přírodních materiálů tradiční metodou, ale uvědomil si, že dosažení konzistence v procesu s tolika proměnnými, které je třeba sledovat a zprostředkovat současně, bylo velmi složité a frustrující, protože ačkoliv postup opakoval krok za krokem pokaždé, když získaljiný výsledek..To ho přivedlo ke zkoumání a tak objevil anaerobní fermentaci, kterou mnozí výrobci nazývali uhličitou macerací a kterou empiricky prováděli v plastových sáčcích, plechovkách nebo jakémkoli typu uzavřené nádoby.
Juan chtěl udělat něco propracovanějšího a se zisky, které získal z prodeje prvních přírodních výmolů, koupil nerezovou nádrž, kterou upravil pro vývoj procesu v kontrolovaném a zcela hermetickém prostředí, ve kterém přidává CO2 do třešní.jako selektivní médium, které umožňuje pouze růst bakterií mléčného kvašení a umožňuje tak mít větší kontrolu nad fermentačním procesem za účelem zvýšení konzistence, hrnec po hrnci, při zachování složitosti.Mnoho dní experimentování, měření, ochutnávání a ochutnávání mu umožnilo etablovat se že s MAX. 120 hodinami fermentace by bylo možné dosáhnout profilu velkého přijetí mezi zákazníky na různý
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pražírna kávy CoffeeDream
Hmotnost 1000 g
Země původu Kolumbie
Kyselost 3
Intenzita 4