Mlsáte rádi a potom máte výčitky svědomí? Hledáte zdravější mlsání, které se hodí i do zdravého jídelníčku? Vyzkoušejte chalvu a jistě nebudete litovat - chalva patří mezi velké delikatesy! Navíc je velmi výživná a energeticky vydatná (proto stačí jen kousek na namlsání). Sezam má vysoký obsah přírodního vápníku, hořčíku, zinku a železa. Je velmi bohatý na zdravé tuky a vitamíny skupiny B. Také je dobrým zdrojem kvalitních bílkovin, sacharidů a vlákniny. Je vhodný pro děti, sportovce, kojící a těhotné... Celý popis
Koupit za 31 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Mlsáte rádi a potom máte výčitky svědomí? Hledáte zdravější mlsání, které se hodí i do zdravého jídelníčku? Vyzkoušejte chalvu a jistě nebudete litovat - chalva patří mezi velké delikatesy! Navíc je velmi výživná a energeticky vydatná (proto stačí jen kousek na namlsání). Sezam má vysoký obsah přírodního vápníku, hořčíku, zinku a železa. Je velmi bohatý na zdravé tuky a vitamíny skupiny B. Také je dobrým zdrojem kvalitních bílkovin, sacharidů a vlákniny. Je vhodný pro děti, sportovce, kojící a těhotné ženy, studenty a těžce pracující lidi.
Co je to chalva?
Slovo chalva (halva) původem pochází z arabštiny. Ve světě se používá mnoho názvů. Chalva vyrobená z hrubé pšeničné krupice je populární v Indii, Turecku nebo Pákistánu. Jiné běžné typy chalvy se vyrábějí z tahini (pasta ze sezamových semínek). Je nejoblíbenější ve východní části Středozemního moře a Balkánu. Chalva může být vyrobena i z různých druhů semínek, například slunečnicová semena, ořechů, dokonce i fazolí, čočky a zeleniny - mrkev, dýně. U nás je k sehnání klasická sezamová chalva.
Složení: sezamové semínko, glukózový sirup, cukr, palmový tuk, přírodní vanilkové aroma, vlašské ořechy 10%, extrakt z kořene mydlice lékařské, aroma
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 2290,64 kJ / 548 kcal
Tuky: 36 g, z toho nasycené mastné kyseliny 8 g
Sachridy: 40 g, z toho cukry 30 g
Bílkoviny: 13 g
Sůl: 0,2 g
Co je to chalva?
Slovo chalva (halva) původem pochází z arabštiny. Ve světě se používá mnoho názvů. Chalva vyrobená z hrubé pšeničné krupice je populární v Indii, Turecku nebo Pákistánu. Jiné běžné typy chalvy se vyrábějí z tahini (pasta ze sezamových semínek). Je nejoblíbenější ve východní části Středozemního moře a Balkánu. Chalva může být vyrobena i z různých druhů semínek, například slunečnicová semena, ořechů, dokonce i fazolí, čočky a zeleniny - mrkev, dýně. U nás je k sehnání klasická sezamová chalva.
Složení: sezamové semínko, glukózový sirup, cukr, palmový tuk, přírodní vanilkové aroma, vlašské ořechy 10%, extrakt z kořene mydlice lékařské, aroma
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 2290,64 kJ / 548 kcal
Tuky: 36 g, z toho nasycené mastné kyseliny 8 g
Sachridy: 40 g, z toho cukry 30 g
Bílkoviny: 13 g
Sůl: 0,2 g