Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé. Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně. Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny,... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Badyán celý (50g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Popis
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix
Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny
Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g
Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu
Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé.
Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.
Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.
Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!
Recept:
Badyánová roštěná
600g hovězí roštěné, 2 lžíce červeného vína, 100g slaniny, cibule, 4 hvězdičky badyánu, olej, sůl, mletý pepř
Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme je. Poté na oleji, na kterém jsme opekli plátky masa, opečeme cibuli, slaninu a badyán. Vrátíme roštěnky, přilijeme víno a vodu a podusíme do měkka. Když je maso hotové, šťávu zahustíme moukou.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny
Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g
Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu
Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé.
Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.
Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.
Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!
Recept:
Badyánová roštěná
600g hovězí roštěné, 2 lžíce červeného vína, 100g slaniny, cibule, 4 hvězdičky badyánu, olej, sůl, mletý pepř
Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme je. Poté na oleji, na kterém jsme opekli plátky masa, opečeme cibuli, slaninu a badyán. Vrátíme roštěnky, přilijeme víno a vodu a podusíme do měkka. Když je maso hotové, šťávu zahustíme moukou.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | badyán |
Hmotnost | 50 g |
Značka | Profikoření |
Forma | celé |