- Anglicky známa pod názvem Bacon Jam (v překladu slaninový džem) - Zajímavost: První slaninový džem vznikl teprve v roce 2013! - Můžeš ji použít ke grilování, třeba do burgeru, na vaření jako dochucovadlo, nebo jen tak na toast, či napřímo lžičkou Trochu delší popis Chceš udělat tvému "býdžbojovi" radost? Dej mu džem, ale neříkej jaký. Až ho otevře a zjistí, že je slaninový, budeš ho mít přesně tam, kde potřebuješ! Slaninády "NARMULÁDY" dělá Narmin, rodilá Brňačka a do každého ze svých produktů... Celý popis
Koupit za 185 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
- Anglicky známa pod názvem Bacon Jam (v překladu slaninový džem)
- Zajímavost: První slaninový džem vznikl teprve v roce 2013!
- Můžeš ji použít ke grilování, třeba do burgeru, na vaření jako dochucovadlo, nebo jen tak na toast, či napřímo lžičkou
Trochu delší popis
Chceš udělat tvému "býdžbojovi" radost? Dej mu džem, ale neříkej jaký. Až ho otevře a zjistí, že je slaninový, budeš ho mít přesně tam, kde potřebuješ!
Slaninády "NARMULÁDY" dělá Narmin, rodilá Brňačka a do každého ze svých produktů dává kousek sebe. Potkali jsme ji na podzim 2023, a totálně jsme jejímu umění propadli. Suroviny pečlivě vybírá především od lokálních dodavatelů, a jde to znát. Základem této fenomenální delikatesy, jí též nazývané “prasečinka“ je opražený uzený vepřový bok a cibule. Dále záleží na konkrétní příchuti. Uzeniny jsou dodávány tradiční rodinnou firmou z Brna ŠINDELÁŘ A SYN, kde si uzený vepř. bok udí sami. Povrch lahvičky je vždy zaléván tukem vyškvařeným z uz. boku. Chutě jsou podtrhnuty bourbonem.
Zajímavost: Šéfkuchař Mike Oraschewsky uvedl, že slaninový džem začal vyrábět od roku 2013. Tedy je to poměrně "nová" záležitost.
K čemu si to dám a co v tom je?
Slaninádu můžeme použít ráno na opečený chléb např. k vajíčkům. Jako delikatesu ji také využijeme při hoštění návštěvy, či jen při večerním posezení u televize (kanapka se slaninádou a sýrem brie), při grilování hamburgerů (na bulky místo slaniny) a jako doplněk vaření (roláda s bramborového těsta, apod..).
Složení: Uzený vepřový bok (55%), cibule, káva, jablečný ocet, javorový sirup, bourbon (3%), třtinový cukr, česnek, mletý kmín
Skladování, spotřeba a trvanlivost
Skladujte nejlépe v suchu a do 25C, po otevření skladujte v chladu. Minimální trvanlivost do 6 měsíců od data výroby.
Slanináda má ráda chlad a temno a bude ti vděčná, když si na ní po otevření smlsneš do 14 dnů. Když se ale k ní budeš hezky chovat (používat vždy čistou lžičku a neolizovat okraje!), protože je bez konzervantů zranitelná, tak ti v ledniččce vydrží i déle, ovšem rychlá spotřeba je jistota.
Objem obsahu 155 ml.
Výrobce: Narmin Friáková, Palírenská 20, 62100 Brno.
- Zajímavost: První slaninový džem vznikl teprve v roce 2013!
- Můžeš ji použít ke grilování, třeba do burgeru, na vaření jako dochucovadlo, nebo jen tak na toast, či napřímo lžičkou
Trochu delší popis
Chceš udělat tvému "býdžbojovi" radost? Dej mu džem, ale neříkej jaký. Až ho otevře a zjistí, že je slaninový, budeš ho mít přesně tam, kde potřebuješ!
Slaninády "NARMULÁDY" dělá Narmin, rodilá Brňačka a do každého ze svých produktů dává kousek sebe. Potkali jsme ji na podzim 2023, a totálně jsme jejímu umění propadli. Suroviny pečlivě vybírá především od lokálních dodavatelů, a jde to znát. Základem této fenomenální delikatesy, jí též nazývané “prasečinka“ je opražený uzený vepřový bok a cibule. Dále záleží na konkrétní příchuti. Uzeniny jsou dodávány tradiční rodinnou firmou z Brna ŠINDELÁŘ A SYN, kde si uzený vepř. bok udí sami. Povrch lahvičky je vždy zaléván tukem vyškvařeným z uz. boku. Chutě jsou podtrhnuty bourbonem.
Zajímavost: Šéfkuchař Mike Oraschewsky uvedl, že slaninový džem začal vyrábět od roku 2013. Tedy je to poměrně "nová" záležitost.
K čemu si to dám a co v tom je?
Slaninádu můžeme použít ráno na opečený chléb např. k vajíčkům. Jako delikatesu ji také využijeme při hoštění návštěvy, či jen při večerním posezení u televize (kanapka se slaninádou a sýrem brie), při grilování hamburgerů (na bulky místo slaniny) a jako doplněk vaření (roláda s bramborového těsta, apod..).
Složení: Uzený vepřový bok (55%), cibule, káva, jablečný ocet, javorový sirup, bourbon (3%), třtinový cukr, česnek, mletý kmín
Skladování, spotřeba a trvanlivost
Skladujte nejlépe v suchu a do 25C, po otevření skladujte v chladu. Minimální trvanlivost do 6 měsíců od data výroby.
Slanináda má ráda chlad a temno a bude ti vděčná, když si na ní po otevření smlsneš do 14 dnů. Když se ale k ní budeš hezky chovat (používat vždy čistou lžičku a neolizovat okraje!), protože je bez konzervantů zranitelná, tak ti v ledniččce vydrží i déle, ovšem rychlá spotřeba je jistota.
Objem obsahu 155 ml.
Výrobce: Narmin Friáková, Palírenská 20, 62100 Brno.
Parametry
Výrobce | Narmuláda |