Možná by se paní Melitta Bentz divila, jakým fenoménem se její vynález manuálně filtrované kávy na začátku 21. století stane. Poslední rok je ve světě výběrové kávy ve znamení přípravy na Hariu V60. Zapomeňte na naleštěné espresso mašiny v popředí kaváren. Veškerá pozornost se nyní soustředí na tzv. Drip Bary, které jsou složeny z několika porcelánových nebo skleněných filtrů V60 a baristé na nich s finesou houslových virtuózů připravují před zraky zákazníků mikroloty z celého světa. Do této velikosti... Celý popis
Koupit za 470 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Hario Dripper V60-02 Ceramic Red
Doprava:
99 Kč
Skladem
470 Kč
Koupit za 470 Kč
Dripper Hario V60 (VDC-02W) - keramický, velikost 2, červený
Doprava:
45 Kč
Skladem
499 Kč
Koupit za 499 Kč
Hario Dripper V60-02 keramický červený
Doprava:
49 Kč
Skladem
602 Kč
Koupit za 602 Kč
Dripper Hario V60 - keramický, vel. 2 VDC-02R
Doprava:
100 Kč
Skladem
779 Kč
Koupit za 779 Kč
Hario V60-02 (keramika) Barva: červená
Doprava:
69 Kč
Skladem
749 Kč
Koupit za 749 Kč
Popis
Možná by se paní Melitta Bentz divila, jakým fenoménem se její vynález manuálně filtrované kávy na začátku 21. století stane. Poslední rok je ve světě výběrové kávy ve znamení přípravy na Hariu V60. Zapomeňte na naleštěné espresso mašiny v popředí kaváren. Veškerá pozornost se nyní soustředí na tzv. Drip Bary, které jsou složeny z několika porcelánových nebo skleněných filtrů V60 a baristé na nich s finesou houslových virtuózů připravují před zraky zákazníků mikroloty z celého světa.
Do této velikosti dripperu doporučujemepoužívat Hario papírové filtry velikosti 2
PŘÍPRAVA:
Množství kávy: 24/36 g (podle velikosti dripperu V60)
Hrubost mletí: středne hrubé (zrnitost odpovídá zhruba kuchyňské soli)
Množství vody: 240/360ml (podle velkosti dripperu V60)
Teplota vody: 94 - 96 °C (světlejší káva - nižší teplota, tmavší káva - vyšší teplota)
- Papírový filtr přeložte asi 1cm v míste skladu a vložte jej do dripperu V60
- Dripper V60 postavte na nádobku, do které budete kávu připravovat a propláchnětehorkou vodou. Poté vodu vylíjte.
- Do filtru nasypte kávu a zarovnejte ji poklepem dlaní na dripper. Dripper s filtrem a kávou postavte na šálek nebo range server a umístěte na váhu. Váhu vynulujte.
- Kávu zalejte cca 40g vody (tím kávu spaříte)
- Zapněte stopky a pomalu krouživými pohyby zalejte kávu 2x100ml (g) vody (voda musí směrovat vždy na kávu, nikoliv na filtrační papír)
- POZOR! celá extrakce by mněla trvat 1-2 minuty.
- Výsledná chuť kávy bude jemná s pozvolna nastupující dochuti a mírným aroma. Filtrovaná káva vyniká komplexností a lze ji pít v jakoukoli denní dobu. Nejvýraznější chuť vnímáme při zchladnutí na teplotu okolo 57°C
Do této velikosti dripperu doporučujemepoužívat Hario papírové filtry velikosti 2
PŘÍPRAVA:
Množství kávy: 24/36 g (podle velikosti dripperu V60)
Hrubost mletí: středne hrubé (zrnitost odpovídá zhruba kuchyňské soli)
Množství vody: 240/360ml (podle velkosti dripperu V60)
Teplota vody: 94 - 96 °C (světlejší káva - nižší teplota, tmavší káva - vyšší teplota)
- Papírový filtr přeložte asi 1cm v míste skladu a vložte jej do dripperu V60
- Dripper V60 postavte na nádobku, do které budete kávu připravovat a propláchnětehorkou vodou. Poté vodu vylíjte.
- Do filtru nasypte kávu a zarovnejte ji poklepem dlaní na dripper. Dripper s filtrem a kávou postavte na šálek nebo range server a umístěte na váhu. Váhu vynulujte.
- Kávu zalejte cca 40g vody (tím kávu spaříte)
- Zapněte stopky a pomalu krouživými pohyby zalejte kávu 2x100ml (g) vody (voda musí směrovat vždy na kávu, nikoliv na filtrační papír)
- POZOR! celá extrakce by mněla trvat 1-2 minuty.
- Výsledná chuť kávy bude jemná s pozvolna nastupující dochuti a mírným aroma. Filtrovaná káva vyniká komplexností a lze ji pít v jakoukoli denní dobu. Nejvýraznější chuť vnímáme při zchladnutí na teplotu okolo 57°C
Parametry
Výrobce | Hario |
Typ | drippery |
Počet šálků | 4 |
Materiál | keramické |
Objem | 480 ml |
Barva | červené |
Příprava studené kávy Cold Brew | ne |