Černá fazole je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerického kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v mexiku se běžně přidávají do burrita. Využití: - polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami - placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran - zapečená -... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fazole černá sterilovaná 400 g BIO AMAIZIN
Doprava:
49 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Amaizin Fazole konzervovaná černá bio 400g
Doprava:
80 Kč
Skladem
48 Kč
Koupit za 48 Kč
Fazole černá sterilovaná 400 g BIO AMAIZIN
Doprava:
89 Kč
Skladem
54 Kč
Koupit za 54 Kč
Fazole černá sterilovaná 400 g BIO AMAIZIN
Doprava:
79 Kč
48 Kč
Koupit za 48 Kč
Popis
Černá fazole je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerického kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v mexiku se běžně přidávají do burrita.
Využití:
- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C
Amaizin je značka veganských potravin z Holandska. Společnost byla založena v roce 1992 Poppe Braamem a zaměřuje se například na distribuci kukuřičných chipsů, tortill ze sóji a pšenice, kokosových krémů, kari past nebo sójových nudlí. Společnost podporuje udržitelnost, biodiverzitu a férová partnerství s farmáři. Výrobky jsou v bio kvalitě a inspirovány místními recepturami
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Černá fazole je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou. Široké využití v teplé i studené kuchyni. V bio kvalitě.
Využití:
- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C
Amaizin je značka veganských potravin z Holandska. Společnost byla založena v roce 1992 Poppe Braamem a zaměřuje se například na distribuci kukuřičných chipsů, tortill ze sóji a pšenice, kokosových krémů, kari past nebo sójových nudlí. Společnost podporuje udržitelnost, biodiverzitu a férová partnerství s farmáři. Výrobky jsou v bio kvalitě a inspirovány místními recepturami
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Černá fazole je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou. Široké využití v teplé i studené kuchyni. V bio kvalitě.
Parametry
Výrobce | Amaizin |
Bio | ano |