PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - krupice Složení: Celozrnná špaldová krupice* 100% *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Skladování: Skladujte v suchu a temnu. Balení: PP obal Vlastnosti a výhody: Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
PROBIO Krupice špaldová celozrnná 400 g BIO
Doprava:
59 Kč
55 Kč
Koupit za 55 Kč
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g
Doprava:
59 Kč
45 Kč
Koupit za 45 Kč
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Popis
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - krupice
Složení: Celozrnná špaldová krupice* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Balení: PP obal
Vlastnosti a výhody: Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.
Využití:
kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši
zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 576 kJ / 372 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
73,2 g
z toho cukry:
1,5 g
Bílkoviny:
13,1 g
Vláknina:
5,8 g
Sůl:
0,003 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - krupice
Složení: Celozrnná špaldová krupice* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Balení: PP obal
Vlastnosti a výhody: Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.
Využití:
kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši
zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 576 kJ / 372 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
73,2 g
z toho cukry:
1,5 g
Bílkoviny:
13,1 g
Vláknina:
5,8 g
Sůl:
0,003 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Značka | Pro-Bio |
Hmotnost | 400 g |
Bio | ano |