Novinka - produkt je nyní k dostání ve formě malých butonků pro ještě snažší mlsání. 100% čokoláda vzniká rozemletím celého nepraženého kakaového bobu na jemnou pastu a jejím vysušením do pevné hmoty. Proto i její chuť a vůně jsou vlastnostmi samotného kakaového bobu. Tuto čokoládu pro vás nově dovážíme z Peru, proto se od starší varianty z Ekvádoru liší nejenom formou, ale také svými chuťovými vlastnostmi. Jde stále o produkt nejvyšší kvality a my věříme, že i tuto novou variantu si zamilujete... Celý popis
Koupit za 599 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Čokoláda 100% BIO 500 g Vitalvibe
Doprava:
69 Kč
Skladem
599 Kč
Koupit za 599 Kč
Čokoláda 100% BIO 500 g Vitalvibe Vitalvibe
Doprava:
59 Kč
Skladem
519 Kč
Koupit za 519 Kč
BIO 100% čokoláda, 500 g
Doprava:
zdarma
300 Kč
Koupit za 300 Kč
Popis
Novinka - produkt je nyní k dostání ve formě malých butonků pro ještě snažší mlsání.
100% čokoláda vzniká rozemletím celého nepraženého kakaového bobu na jemnou pastu a jejím vysušením do pevné hmoty. Proto i její chuť a vůně jsou vlastnostmi samotného kakaového bobu.
Tuto čokoládu pro vás nově dovážíme z Peru, proto se od starší varianty z Ekvádoru liší nejenom formou, ale také svými chuťovými vlastnostmi. Jde stále o produkt nejvyšší kvality a my věříme, že i tuto novou variantu si zamilujete na první ochutnání.
Věděli jste, že plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a mají chuť jako čokoláda? Konzumací nepražených bobů dodáte tělu energii. Jejich konzumací se zlepšuje nálada, budete mít jasnější mysl a podpoříte zdravý životní styl.
Většina lidí si myslí, že konzumace čokolády není zdraví prospěšná. Troufáme si však tvrdit, že opak je pravdou. Je však důležité se zaměřit na zpracování hlavní suroviny a tím je kakao. Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zacházením s kakaem ve velkých potravinářských společnostech. Ty surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků. Avšak čokoláda může být bohatá na výživné látky a lze ji považovat dokonce za zdraví prospěšnou. Je však potřeba hledat tu nejkvalitnější, která je vyrobena z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě.
Kakaová pasta použitá při výrobě této čokolády je vyrobena z bio kakaových bobů pocházejících z Ekvádoru. Tuto pastu získávají mletím nepražených kakaových bobů. Tento proces probíhá za nízkých teplot až do stavu, kdy vznikne tekutá pravá hořká čokoláda. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty. Takovýmto zpracováním jsou zachovány přednosti tohoto „pokrmu bohů“.
Proč je pravá čokoláda tak dobrá a ke všemu ještě zdravá? Obsahuje:
1. Antioxidanty (polyfenoly)
- důležité pro ochranu organismu
- předcházejí oxidačnímu poškození tkání
- pomáhají čistit buňky od volných radikálů
- pomáhají chránit organismus před působením volných radikálů z ovzduší
- podporují a posilují kardiovaskulární systém
2. Neurotransmitery (čokoláda zvyšuje hladiny určitých neurotransmiterů a tím kakao podporuje dobrou náladu, pozitivní a jasnou mysl)
- endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů a ty navozují příjemné pocity, ty můžete začít např. po podání dobrého sportovního výkonuerý zažívají sportovci po podání dobrého výkonu
- fenyletylamin - navozuje pocity, které se vytvářejí v mozku, když jsme zamilovaní
- anandamid - lidově řečeno "hormon blaženosti", cítíme se skvěle a šťastně
- serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě
3. Důležité minerály
- vápník - prvek života, zodpovídá za celou řadu životně důležitých procesů
- železo- podporuje krvetvorbu
- hořčík - přispívá ke snížení únavy a vyčerpání, mimo jiné např. posiluje nervový systém.
4. Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)
- podporují snižování cholesterolu
- přispívají ke správnému fungování nervového systému
5. Vláknina
- dlouhodobý pocit sytosti, má význam z hlediska prevence metabolických onemocnění a podporuje imunitu organismu.
Složení: 100% kakaová pasta bio
Nutriční hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota
2396 kJ/ 581 kcal
Tuky
50 g
z toho nasycené
29 g
Sacharidy
8,3 g
z toho cukry
0,5 g
Vláknina
21 g
Bílkoviny
15 g
Sůl**
100% čokoláda vzniká rozemletím celého nepraženého kakaového bobu na jemnou pastu a jejím vysušením do pevné hmoty. Proto i její chuť a vůně jsou vlastnostmi samotného kakaového bobu.
Tuto čokoládu pro vás nově dovážíme z Peru, proto se od starší varianty z Ekvádoru liší nejenom formou, ale také svými chuťovými vlastnostmi. Jde stále o produkt nejvyšší kvality a my věříme, že i tuto novou variantu si zamilujete na první ochutnání.
Věděli jste, že plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a mají chuť jako čokoláda? Konzumací nepražených bobů dodáte tělu energii. Jejich konzumací se zlepšuje nálada, budete mít jasnější mysl a podpoříte zdravý životní styl.
Většina lidí si myslí, že konzumace čokolády není zdraví prospěšná. Troufáme si však tvrdit, že opak je pravdou. Je však důležité se zaměřit na zpracování hlavní suroviny a tím je kakao. Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zacházením s kakaem ve velkých potravinářských společnostech. Ty surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků. Avšak čokoláda může být bohatá na výživné látky a lze ji považovat dokonce za zdraví prospěšnou. Je však potřeba hledat tu nejkvalitnější, která je vyrobena z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě.
Kakaová pasta použitá při výrobě této čokolády je vyrobena z bio kakaových bobů pocházejících z Ekvádoru. Tuto pastu získávají mletím nepražených kakaových bobů. Tento proces probíhá za nízkých teplot až do stavu, kdy vznikne tekutá pravá hořká čokoláda. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty. Takovýmto zpracováním jsou zachovány přednosti tohoto „pokrmu bohů“.
Proč je pravá čokoláda tak dobrá a ke všemu ještě zdravá? Obsahuje:
1. Antioxidanty (polyfenoly)
- důležité pro ochranu organismu
- předcházejí oxidačnímu poškození tkání
- pomáhají čistit buňky od volných radikálů
- pomáhají chránit organismus před působením volných radikálů z ovzduší
- podporují a posilují kardiovaskulární systém
2. Neurotransmitery (čokoláda zvyšuje hladiny určitých neurotransmiterů a tím kakao podporuje dobrou náladu, pozitivní a jasnou mysl)
- endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů a ty navozují příjemné pocity, ty můžete začít např. po podání dobrého sportovního výkonuerý zažívají sportovci po podání dobrého výkonu
- fenyletylamin - navozuje pocity, které se vytvářejí v mozku, když jsme zamilovaní
- anandamid - lidově řečeno "hormon blaženosti", cítíme se skvěle a šťastně
- serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě
3. Důležité minerály
- vápník - prvek života, zodpovídá za celou řadu životně důležitých procesů
- železo- podporuje krvetvorbu
- hořčík - přispívá ke snížení únavy a vyčerpání, mimo jiné např. posiluje nervový systém.
4. Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)
- podporují snižování cholesterolu
- přispívají ke správnému fungování nervového systému
5. Vláknina
- dlouhodobý pocit sytosti, má význam z hlediska prevence metabolických onemocnění a podporuje imunitu organismu.
Složení: 100% kakaová pasta bio
Nutriční hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota
2396 kJ/ 581 kcal
Tuky
50 g
z toho nasycené
29 g
Sacharidy
8,3 g
z toho cukry
0,5 g
Vláknina
21 g
Bílkoviny
15 g
Sůl**
Parametry
Výrobce | Vitalvibe |
Hmotnost | 500 g |
Značka | Vitalvibe |
Bio | ano |