Zwilling Kramer Euroline nůž kuchařský, 26 cm Kuchařský nůž -  Usnadní vám krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá čepel jej předurčuje ke zpracování větších surovin - pokrájení velkých kusů masa na drobné kousky, nebo pokrájení zeleniny. Široká a robustní čepel s jemným ostřím umožňuje rovnoměrné rozložení síly a efektivní kontrolu řezu. Řada nožů Kramer Euroline Kolekce Kramer by Zwilling Euroline, vytvořená ve spolupráci s nožířským mistrem Bobem Kramerem, obsahuje čepele... Celý popis

Koupit za 11 365 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Zwilling Kramer Euroline nůž kuchařský, 26 cm

Kuchařský nůž -  Usnadní vám krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá čepel jej předurčuje ke zpracování větších surovin - pokrájení velkých kusů masa na drobné kousky, nebo pokrájení zeleniny. Široká a robustní čepel s jemným ostřím umožňuje rovnoměrné rozložení síly a efektivní kontrolu řezu.

Řada nožů Kramer Euroline

Kolekce Kramer by Zwilling Euroline, vytvořená ve spolupráci s nožířským mistrem Bobem Kramerem, obsahuje čepele z nerezové oceli vyrobené podle jeho nejpřísnějších standardů, které maximalizují křivky, vyváženost a užitné vlastnosti. Nože mají širší čepel, aby se maximalizoval prostor pro krájení velkých potravin. Nakrájené potraviny lze s touto působivou širokou čepelí snadno přenášet.

Nože jsou ručně dokončovány tradičním třístupňovým procesem kvalifikovanými japonskými řemeslníky. V kombinaci s mikrokarbidovou práškovou ocelí SG2 poskytují ledem tvrzené čepele CRYODUR® ostrost podobnou skalpelu, zůstávají déle ostré a vydrží více broušení během své životnosti. Dechberoucí kombinace vícevrstvé oceli zdobená damascénským vzorem doplňuje úžasnou rukojeť z odolného vícevrstvého syntetického materiálu Micarta (obsahujícího lněná vlákna a pryskyřici a svou texturou připomíná dřevo) a podpisovou mozaiku Boba Kramera.

- CRYODUR® - ocel kalená speciální technologií pro vyšší tvrdost a odolnost
- čepel: 101 vrstev speciální oceli SG2, damascénský design
- ergonomická rukojeť z odolného vícevrstvého syntetického materiálu Micarta, pro bezpečnou práci bez únavy
- tvrdost cca 63 HRC Rockwellovy stupnice, výjimečné zachování ostří
- symetrická čepel ostřená tradiční třístupňovou technologií Honbazuke
- navrženo podle náročných specifikací nožířského mistra Boba Kramera
- pouze ruční mytí 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří. Skvělou volbou jsou prkénka Epicurean z recyklovaného dřeva zpevněná pryskyřicí.

Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou i brousky AnySharp.

Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože. 

Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zwilling
Délka ostří 26 cm