Příprava v klasické troubě: V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně: - 230 ml teplého mléka - 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu) - 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření)  dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neošetřeného citronu - a 2 lžičkami rumu Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou. Vykynuté těsto... Celý popis

Koupit za 48 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Příprava v klasické troubě:
V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně:
- 230 ml teplého mléka
- 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu)
- 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření)
 dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neošetřeného citronu
- a 2 lžičkami rumu

Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou. Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečicí plech s pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185 °C a pečeme ještě 25 minut. Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.

Příprava v domácí pekárně:
Pečicí nádobu vymažeme máslem, vysypeme obsah obou sáčků a přidáme zbytek surovin o pokojové teplotě:
- 230 ml mléka
- 150 g másla nakrájeného na drobné kousky
- 2 vejce
- 30 g mandlí
- 30 g rozinek namočených v rumu
- dochutíme 1 lžičkou nastrouhané citronové kůry
- 1 lžičkou rumu

Zvolíme program Sprint / Rychlý. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.

Složení: cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany vápenaté, aroma.

Výživové hodnoty
ve 100 g

Energetická hodnota [kJ/kcal]
1537 / 362

Tuky [g]
0,9

z toho nasycené mastné kyseliny [g]
0,2

Sacharidy [g]
84,0

z toho cukry [g]
26,0

Bílkoviny [g]
3,7

Sůl [g]
0,3

Vláknina [g]
1,6

 

Hmotnost: 420g

Výrobce: Labeta , a.s. CZ
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Labeta