850g, Kesar Mango Pulp Toto hutné vysoce kvalitní pyré z Manga Kesar je vynikající zejména do dezertů, nápojů, zmrzlin a jogurtů. Z mangového pyré snadno připravíte i tradiční indický nápoj mango lassí. Složení: mangové pyré 92%, cukr, voda, citrónová kyselina E330. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu. Ne nadarmo je mango nazýváno „králem ovoce“ a jeho původní domovinou jsou Himaláje, kde dodnes můžete najít jeho divoce rostoucí keře. Historie kultivace těchto stromů je stará přibližně... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Swad Mango pyré 850 g
Doprava:
89 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
SWAD Mango pyré 850g
Doprava:
75 Kč
Skladem
148 Kč
Koupit za 148 Kč
Mango pyré Swad, 850g (Mango pulp canned)
Doprava:
49 Kč
Skladem
115 Kč
Koupit za 115 Kč
Popis
850g, Kesar Mango Pulp Toto hutné vysoce kvalitní pyré z Manga Kesar je vynikající zejména do dezertů, nápojů, zmrzlin a jogurtů. Z mangového pyré snadno připravíte i tradiční indický nápoj mango lassí.
Složení: mangové pyré 92%, cukr, voda, citrónová kyselina E330. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.
Ne nadarmo je mango nazýváno „králem ovoce“ a jeho původní domovinou jsou Himaláje, kde dodnes můžete najít jeho divoce rostoucí keře. Historie kultivace těchto stromů je stará přibližně čtyři tisíce let. Ty nejlepší plody manga můžete najít právě v Indii a Pákistánu.Mango je doslova nadopované vitamínem A a obsahuje vyšší podíl karotenoidů, než snad jakékoli jiné ovoce. Tyto látky působí preventivně proti onemocnění srdce, rakovinovému bujení, ale i běžnému nachlazení. Je také výborným zdrojem vitamínů C, K, E a kyseliny listové, která je důležitá zejména v období těhotenství. Mango obsahuje i důležíté minerály jako je železo, draslík, fosfor, magnesium a kalcium. Nesmíme ani opomenout významný podíl proteinů a vlákniny, která podporuje správné trávení. V mangu je naopak velmi málo tuků a kalorií.
Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí
Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí vaše rty sladkou teplou šťávou. Čerstvě natrhaná ze stromu cestují do Evropy letadlem ještě týž den. Přivoňte si k jejich zlaté pevné slupce a možná ještě ucítíte vůni dalekého slunce, pod kterým zrály. Není divu, že Pákistánci sveřepě ignorují zelená i sytě červená manga, která jsou v obchodech k mání po celý rok. Pokaždé trpělivě čekají na léto, až sady v jejich rodné zemi vydají „královnu ovoce”. Tak se u nich mangu přezdívá.*
Mango k mému létu prostě patří. A zmrzlina taky... Dnešní recept na domácí zmrzlinu z manga je skvělý v tom, že na něj potřebujete pouze dvě ingredience. Avšak na jejich kvalitě zcela závisí celý výsledek. Budete-li mít ty správné ingredience, tak i bez zmrzlinovače, připravíte krásně vláčnou jemnou zmrzlinu.
Na 1L mangové zmrzliny potřebujete: 2 kelímky tučné smetany (a tím „tučné“ myslím to, že smetana musí být doopravdy tučná!! Ideální je Kunín de luxe 40% v červeném kelímku), 1 kelímek (jako měrku použijte ten samý od smetany) mangového pyré.
Mango pyré samozřejmě musí být kvalitní a hutné. Přesně takové se vyrábí z indických a pákistánských plodů Kesar. Mangové pyré i smetana jsou sladké dost, proto jsem už zmrzlinu nedoslazovala. Před zmrazením, ale můžete hmotu ochutnat a případně dosladit cukrem. Já jsem ještě přidala 2 lžičky vanilkové esence. Někdo si domácí zmrzlinu nebude chtít kazit „umělou příchutí“, ale protože já mám tu vanilkovou prostě ráda, cpu ji do všeho..
Postup: 1) Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte mangové pyré. Dobře promíchejte Ochutnejte a případně doslaďte nebo vylepšete vanilkovou esencí. Přendejte do plastové potravinové misky s pevně přiléhajícím víčkem aby se dovnitř nedostala vlhkost a na zmrzlině se netvořily krystalky. Na tři hodiny dejte do mrazáku.
2) Asi po 3 hodinách (nebo déle - záleží na mrazničce) zmrzlinu vyndejte a v míse znova prošlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do nádobky s víčkem, uzavřete a dejte zpět do mrazáku. Celý postup můžete ještě jednou zopakovat, aby zmrzlina byla vláčná a nadýchaná. Pak dejte dobře zmrazit.
Složení: mangové pyré 92%, cukr, voda, citrónová kyselina E330. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.
Ne nadarmo je mango nazýváno „králem ovoce“ a jeho původní domovinou jsou Himaláje, kde dodnes můžete najít jeho divoce rostoucí keře. Historie kultivace těchto stromů je stará přibližně čtyři tisíce let. Ty nejlepší plody manga můžete najít právě v Indii a Pákistánu.Mango je doslova nadopované vitamínem A a obsahuje vyšší podíl karotenoidů, než snad jakékoli jiné ovoce. Tyto látky působí preventivně proti onemocnění srdce, rakovinovému bujení, ale i běžnému nachlazení. Je také výborným zdrojem vitamínů C, K, E a kyseliny listové, která je důležitá zejména v období těhotenství. Mango obsahuje i důležíté minerály jako je železo, draslík, fosfor, magnesium a kalcium. Nesmíme ani opomenout významný podíl proteinů a vlákniny, která podporuje správné trávení. V mangu je naopak velmi málo tuků a kalorií.
Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí
Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí vaše rty sladkou teplou šťávou. Čerstvě natrhaná ze stromu cestují do Evropy letadlem ještě týž den. Přivoňte si k jejich zlaté pevné slupce a možná ještě ucítíte vůni dalekého slunce, pod kterým zrály. Není divu, že Pákistánci sveřepě ignorují zelená i sytě červená manga, která jsou v obchodech k mání po celý rok. Pokaždé trpělivě čekají na léto, až sady v jejich rodné zemi vydají „královnu ovoce”. Tak se u nich mangu přezdívá.*
Mango k mému létu prostě patří. A zmrzlina taky... Dnešní recept na domácí zmrzlinu z manga je skvělý v tom, že na něj potřebujete pouze dvě ingredience. Avšak na jejich kvalitě zcela závisí celý výsledek. Budete-li mít ty správné ingredience, tak i bez zmrzlinovače, připravíte krásně vláčnou jemnou zmrzlinu.
Na 1L mangové zmrzliny potřebujete: 2 kelímky tučné smetany (a tím „tučné“ myslím to, že smetana musí být doopravdy tučná!! Ideální je Kunín de luxe 40% v červeném kelímku), 1 kelímek (jako měrku použijte ten samý od smetany) mangového pyré.
Mango pyré samozřejmě musí být kvalitní a hutné. Přesně takové se vyrábí z indických a pákistánských plodů Kesar. Mangové pyré i smetana jsou sladké dost, proto jsem už zmrzlinu nedoslazovala. Před zmrazením, ale můžete hmotu ochutnat a případně dosladit cukrem. Já jsem ještě přidala 2 lžičky vanilkové esence. Někdo si domácí zmrzlinu nebude chtít kazit „umělou příchutí“, ale protože já mám tu vanilkovou prostě ráda, cpu ji do všeho..
Postup: 1) Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte mangové pyré. Dobře promíchejte Ochutnejte a případně doslaďte nebo vylepšete vanilkovou esencí. Přendejte do plastové potravinové misky s pevně přiléhajícím víčkem aby se dovnitř nedostala vlhkost a na zmrzlině se netvořily krystalky. Na tři hodiny dejte do mrazáku.
2) Asi po 3 hodinách (nebo déle - záleží na mrazničce) zmrzlinu vyndejte a v míse znova prošlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do nádobky s víčkem, uzavřete a dejte zpět do mrazáku. Celý postup můžete ještě jednou zopakovat, aby zmrzlina byla vláčná a nadýchaná. Pak dejte dobře zmrazit.
Parametry
Výrobce | SWAD |