Nové koření celé Vzhled a barva: světlehnědé až do hněda kuličky pepře Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření. Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,, Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi, který ho do Evropy přivezl. Proto je nazýváno Nové koření. Je velkou oblibou v Anglii, lidově se mu říká ,,jamajský pepř“. Zdravotní účinky:... Celý popis

Koupit za 33 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nové koření celé
Vzhled a barva: světlehnědé až do hněda kuličky pepře
Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť
Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření.
Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,, Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi, který ho do Evropy přivezl. Proto je nazýváno Nové koření. Je velkou oblibou v Anglii, lidově se mu říká ,,jamajský pepř“.
Zdravotní účinky: Podporuje vylučování žaludečních šťáv, trávení, tvorbu slin a má antimikrobiologické účinky.
Náš tip: Nové koření je jedním z nejčastějších ochucovadel kuchyně!
Recept:
Zajíc a bažant
Brambory, koření na americké brambory, 8 kuliček nového koření, 8 kusů bobkového listu, sójová omáčka, bažant, mladý zajíc, olivový olej

Po běžné úpravě zvěřiny vložíme do dutin břišních bobkové listy a nové koření. Smícháme sójovou omáčku, koření na americké brambory a olivový olej. Oba kusy přelijeme směsí. Brambory upečeme na způsob bramborů amerických, mastíme zbytkem kořenící směsi, kterou jsme použili na maso.

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Profikoření
Druh koření nové koření
Hmotnost 50 g