BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných... Celý popis
Koupit za 349 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml
Doprava:
60 Kč
Skladem
349 Kč
Koupit za 349 Kč
BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml Španělský extra panenský olivový olej s nejvyšším množstvím polyfenolů // * ES-ECO-001-AN certifikát
Doprava:
40 Kč
Skladem
349 Kč
Koupit za 349 Kč
BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual BIO 500 ml
Doprava:
39 Kč
Skladem
349 Kč
Koupit za 349 Kč
BrainMax Pure olivový olej Extra panenský 0,5 l
Doprava:
98 Kč
349 Kč
Koupit za 349 Kč
BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual BIO, 500 ml
Doprava:
69 Kč
349 Kč
Koupit za 349 Kč
Popis
BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml
Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové
Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.
- Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů
- Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta
- Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů
- Vhodný k restování
- Vynikající do dresingů a marinád
Nejvyšší obsah polyfenolů - 77,8 mg / 100 ml
Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg / 100 ml. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Důležitá je čerstvost olivového oleje
Množství polyfenolů obsažených v olivovém oleji se vyznačuje jeho pikantní chutí. Čím více je pikantní, tím větší množství polyfenolů olej obsahuje. Polyfenoly jsou poměrně nestabilní molekuly a proto je důležité, aby olej byl vždy čerstvý. Dlouhé skladování mu nesvědčí, stejně jako vysoké teploty. Naše oleje odebíráme po menším množství, aby byl vždy čerstvý.
Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém
Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenolychrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.
Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce
Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.
Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality
Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.
Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 20ºC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aromai nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech. Ideální teplota skladování je 18ºC.
BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování
Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:
- Respektování přírodních cyklů
- Zachování biologické rozmanitosti oblasti
- Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO)
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota
3448 kJ/ 824 kcal
Tuky
91,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
13,7 g
- z toho polynasycené tuky
9,2 g
- z toho mononenasycené tuky
68,7 g
Sacharidy
0 g
- z toho cukry
0 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0 g
ES-ECO-001-AN certifikát - BrainMax olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU
Složení
- Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*
- *produkt z ekologického zemědělství
- Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky
Minimální trvanlivost
- Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně
Upozornění
Vysoce kvalitní olivový olej je-li vystaven chladu, má tendenci vytvářet v sobě kapénky tuku, které jsou viditelné pouhým okem přes sklenici. Pokud olej při vystavení chladu ztužuje a získává mléčný nebo zakalený vzhled, je to známka kvality toho, že se vám do rukou dostal vysoce kvalitní olej.
Země původu
- Španělsko
Skladování
- Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření
Hmotnost
- 500 ml
Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové
Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.
- Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů
- Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta
- Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů
- Vhodný k restování
- Vynikající do dresingů a marinád
Nejvyšší obsah polyfenolů - 77,8 mg / 100 ml
Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg / 100 ml. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Důležitá je čerstvost olivového oleje
Množství polyfenolů obsažených v olivovém oleji se vyznačuje jeho pikantní chutí. Čím více je pikantní, tím větší množství polyfenolů olej obsahuje. Polyfenoly jsou poměrně nestabilní molekuly a proto je důležité, aby olej byl vždy čerstvý. Dlouhé skladování mu nesvědčí, stejně jako vysoké teploty. Naše oleje odebíráme po menším množství, aby byl vždy čerstvý.
Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém
Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenolychrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.
Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce
Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.
Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality
Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.
Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 20ºC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aromai nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech. Ideální teplota skladování je 18ºC.
BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování
Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:
- Respektování přírodních cyklů
- Zachování biologické rozmanitosti oblasti
- Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO)
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota
3448 kJ/ 824 kcal
Tuky
91,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
13,7 g
- z toho polynasycené tuky
9,2 g
- z toho mononenasycené tuky
68,7 g
Sacharidy
0 g
- z toho cukry
0 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0 g
ES-ECO-001-AN certifikát - BrainMax olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU
Složení
- Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*
- *produkt z ekologického zemědělství
- Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky
Minimální trvanlivost
- Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně
Upozornění
Vysoce kvalitní olivový olej je-li vystaven chladu, má tendenci vytvářet v sobě kapénky tuku, které jsou viditelné pouhým okem přes sklenici. Pokud olej při vystavení chladu ztužuje a získává mléčný nebo zakalený vzhled, je to známka kvality toho, že se vám do rukou dostal vysoce kvalitní olej.
Země původu
- Španělsko
Skladování
- Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření
Hmotnost
- 500 ml
Parametry
Výrobce | BrainMax |
Objem | 500 ml |