BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných... Celý popis

Koupit za 349 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml

Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové

Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.

- Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů

- Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta

- Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů

- Vhodný k restování

- Vynikající do dresingů a marinád

Nejvyšší obsah polyfenolů - 77,8 mg / 100 ml

Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg / 100 ml. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.

Důležitá je čerstvost olivového oleje

Množství polyfenolů obsažených v olivovém oleji se vyznačuje jeho pikantní chutí. Čím více je pikantní, tím větší množství polyfenolů olej obsahuje. Polyfenoly jsou poměrně nestabilní molekuly a proto je důležité, aby olej byl vždy čerstvý. Dlouhé skladování mu nesvědčí, stejně jako vysoké teploty. Naše oleje odebíráme po menším množství, aby byl vždy čerstvý.

Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém

Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenolychrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.

Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce

Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.

Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality

Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.

Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality

Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 20ºC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aromai nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech.  Ideální teplota skladování je 18ºC.

BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování

Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:

- Respektování přírodních cyklů

- Zachování biologické rozmanitosti oblasti

- Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO)

Výživové hodnoty na 100 ml

Energetická hodnota
3448 kJ/ 824 kcal

Tuky
91,6 g

- z toho nasycené mastné kyseliny
13,7 g

- z toho polynasycené tuky
9,2 g

- z toho mononenasycené tuky
68,7 g

Sacharidy
0 g

- z toho cukry
0 g

Vláknina
0 g

Bílkoviny
0 g

Sůl
0 g

ES-ECO-001-AN certifikát - BrainMax olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU

Složení

- Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*

- *produkt z ekologického zemědělství

- Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky

Minimální trvanlivost

- Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně

Upozornění

Vysoce kvalitní olivový olej je-li vystaven chladu, má tendenci vytvářet v sobě kapénky tuku, které jsou viditelné pouhým okem přes sklenici. Pokud olej při vystavení chladu ztužuje a získává mléčný nebo zakalený vzhled, je to známka kvality toho, že se vám do rukou dostal vysoce kvalitní olej.

Země původu

- Španělsko

Skladování

- Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření

Hmotnost

- 500 ml
Zobrazit více

Parametry

Výrobce BrainMax
Objem 500 ml