Bezlepková mouka z malangy má neutrální chuť a je vhodná k přípravě slaných i sladkých pokrmů, na pečení a vaření. Malanga blanca je hlíza hojně používaná v jižní a střední Americe k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Malanga je bohatá na vitaminy (A, C,  B6, B9,  E) a minerální látky (Fe, Mg, Zn, P, K, Mn, Cu). Využívá se při různých dietách a ozdravných kúrách. Obsahuje antioxidační sloučeniny a fytonutrienty, které pomáhají v boji proti volným radikálům a podporují celkové zdraví.  V tradičním... Celý popis

Koupit za 118 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Bezlepková mouka z malangy má neutrální chuť a je vhodná k přípravě slaných i sladkých pokrmů, na pečení a vaření.

Malanga blanca je hlíza hojně používaná v jižní a střední Americe k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Malanga je bohatá na vitaminy (A, C,  B6, B9,  E) a minerální látky (Fe, Mg, Zn, P, K, Mn, Cu). Využívá se při různých dietách a ozdravných kúrách. Obsahuje antioxidační sloučeniny a fytonutrienty, které pomáhají v boji proti volným radikálům a podporují celkové zdraví. 

V tradičním inkaherbáři se můžete dočíst: 

Vláknina obsažená v malanze může podporovat zdravé trávení a předcházet gastrointestinálním problémům, jako je zácpa. Kromě toho může obsah draslíku pomáhat regulovat krevní tlak a podporovat zdraví kardiovaskulárního systému. Malanga má také nízký obsah tuku a cholesterolu, takže je zdravou volbou pro ty, kteří si chtějí udržet zdravou váhu a zdravé srdce.

Mouka z malangy je šetrně zpracovaná, aby si zachovala co nejvíce cenných látek. Mouku doporučujeme vždy tepelně upravit.

Složení: malanga (Xanthosoma sagittifolium)
 
Původ: Ekvádor
 
Recept na rychlé palačinky z malangové mouky:
 
1 vejce
3 lžíce mouky z malangy
špetka soli
1 hrnek mléka (může být i rostlinné)
1 lžíce panely, pokud máte rádi sladší těsto
kakaové máslo na smažení
 
Palačinky smažené na kakaovém másle budou voňavé a chutné. 
 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Čokoládovna Troubelice
Množství 500 g
Bezlepkové ano