BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod... Celý popis
Koupit za 171 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
BrainMax Pure Špaldová mouka BIO 1000 g
Doprava:
148 Kč
171 Kč
Koupit za 171 Kč
BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg
Doprava:
60 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
BrainMax Pure Špaldová mouka BIO 1000 g *cz-bio-001 certifikát
Doprava:
40 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg
Doprava:
69 Kč
129 Kč
Koupit za 129 Kč
BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg
Doprava:
39 Kč
129 Kč
Koupit za 129 Kč
Popis
BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg
Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod špaldové mouky, která přirozeně podporuje trávení.
Špaldová mouka na sebe dobře váže vodu, takže pravděpodobně použijete menší množství tekutých přísad. Se špaldové mouky lze péct chleba, sladké dezerty a nebo použít k zahuštění omáček či polévek.
Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky:
Skvělá alternativa k běžné mouce
Plná vitamínů a minerálů
Lehčí struktura = výsledky pečení jsou nadýchanější a měkčí
Lehce stravitelná
BIO, RAW, VEGAN
Země původu: Holandsko
Možnosti použití špaldové mouky
Vhodná k zahuštění polévek i omáček.
Ideální k přípravě dezertů, jako jsou koláče nebo buchty.
Výborná k pečení chleba či jiného pečiva.
Populární recepty ze špaldové mouky
Avokádovo-špaldové brownies
Složení:
150 g špaldové mouky
3 vejce
170 g bílého jogurtu
1 avokádo
5 lžic medu
50 ml vody
30g holandského kakaa
Kokosový olej na vymazání formy
Postup:
Nejdříve vyšleháme avokádo s vejci a jogurtem a poté přidáme ostatní ingredience a vyšleháme do hladka. Těsto vylejeme do vymazané formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.
Špaldový chléb
Složení:
3 hrnky špaldové mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička himalájské soli
1 lžička kmínu
2 hrnky vlažné vody
Postup:
Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience a poté pomalu přiléváme vodu. Připravené těsto poté necháme kynnout (ideálně přes noc). Poté přendáme do zapékací mísy, můžeme posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky a pečeme asi 30 minut na 250°C. Po 30 minutách snížíme tepotu na 220°C a pečeme dalších 30 minut
Špaldové bulky
Složení:
160 g špaldové mouky
170 g cottage
1 vejce
2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Sůl
Hrst dýňových semínek
Postup:
Nejprve si vymícháme špaldovou mouku spolu s cottage sýrem, vejcem a práškem do pečiva. Osolíme a vmícháme dýňová semínka. Z odleželého těsta tvarujeme menší bulky a vyskládáme na papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 35 minut.
Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky
Vysoký obsah vitamínů a minerálů
Špaldová mouka si zachovává minerály hořčík, železo mangan a vitamíny E.
Zdroj vlákniny
Jelikož špaldová mouka neprošla žádným typem šlechtění, přirozeně si zachovává velké množství vlákniny.
Vhodná k pečení
Špaldová mouka je vhodná jak k pečení koláčů i klasického pečiva. Lze ji použít stejně jako běžnou pšeničnou mouku.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše špaldová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% BIO špaldová mouka
Původ: Nizozemsko
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 1 Kg
Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod špaldové mouky, která přirozeně podporuje trávení.
Špaldová mouka na sebe dobře váže vodu, takže pravděpodobně použijete menší množství tekutých přísad. Se špaldové mouky lze péct chleba, sladké dezerty a nebo použít k zahuštění omáček či polévek.
Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky:
Skvělá alternativa k běžné mouce
Plná vitamínů a minerálů
Lehčí struktura = výsledky pečení jsou nadýchanější a měkčí
Lehce stravitelná
BIO, RAW, VEGAN
Země původu: Holandsko
Možnosti použití špaldové mouky
Vhodná k zahuštění polévek i omáček.
Ideální k přípravě dezertů, jako jsou koláče nebo buchty.
Výborná k pečení chleba či jiného pečiva.
Populární recepty ze špaldové mouky
Avokádovo-špaldové brownies
Složení:
150 g špaldové mouky
3 vejce
170 g bílého jogurtu
1 avokádo
5 lžic medu
50 ml vody
30g holandského kakaa
Kokosový olej na vymazání formy
Postup:
Nejdříve vyšleháme avokádo s vejci a jogurtem a poté přidáme ostatní ingredience a vyšleháme do hladka. Těsto vylejeme do vymazané formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.
Špaldový chléb
Složení:
3 hrnky špaldové mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička himalájské soli
1 lžička kmínu
2 hrnky vlažné vody
Postup:
Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience a poté pomalu přiléváme vodu. Připravené těsto poté necháme kynnout (ideálně přes noc). Poté přendáme do zapékací mísy, můžeme posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky a pečeme asi 30 minut na 250°C. Po 30 minutách snížíme tepotu na 220°C a pečeme dalších 30 minut
Špaldové bulky
Složení:
160 g špaldové mouky
170 g cottage
1 vejce
2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Sůl
Hrst dýňových semínek
Postup:
Nejprve si vymícháme špaldovou mouku spolu s cottage sýrem, vejcem a práškem do pečiva. Osolíme a vmícháme dýňová semínka. Z odleželého těsta tvarujeme menší bulky a vyskládáme na papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 35 minut.
Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky
Vysoký obsah vitamínů a minerálů
Špaldová mouka si zachovává minerály hořčík, železo mangan a vitamíny E.
Zdroj vlákniny
Jelikož špaldová mouka neprošla žádným typem šlechtění, přirozeně si zachovává velké množství vlákniny.
Vhodná k pečení
Špaldová mouka je vhodná jak k pečení koláčů i klasického pečiva. Lze ji použít stejně jako běžnou pšeničnou mouku.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše špaldová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% BIO špaldová mouka
Původ: Nizozemsko
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 1 Kg
Parametry
Výrobce | BrainMax |
Množství | 1000 g |
Druh | špaldové |
Bio | ano |