Kokosový cukr BIO 5kg Proč volit přírodní sladidla? Přírodní sladidla jsou zdravější náhradou běžného cukru. Mimo výraznou sladkou chuť jsou úžasným zdrojem zdraví prospěšných látek, tak proč si život trochu neosladit? Kokosový cukr BIO dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás... Celý popis

Koupit za 912 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kokosový cukr BIO 5kg

Proč volit přírodní sladidla?

Přírodní sladidla jsou zdravější náhradou běžného cukru. Mimo výraznou sladkou chuť jsou úžasným zdrojem zdraví prospěšných látek, tak proč si život trochu neosladit?

Kokosový cukr BIO dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.

Věděli jste, že…

Nektar z kokosových květů se získává z palem ručně? Sběrač na palmu musí vyšplhat, naříznout květy a šťávou potom plní nádoby upevněné u pasu.

Proč právě kokosový cukr?

Kokosový cukr pochází z jihovýchodní Asie a používá se asi tisíc let, u nás je však spíše novinkou. Je vzhledově podobný třtinovému cukru, ale má jemnější krystalky a také menší sladivost. Má karamelově-ovocnou chuť a je skvělý na pečení.

Vyrábí se z kokosové mízy, což je sladká tekutiny, která vytéká z květu kokosových palem. Ta se následně několik hodin vaří a nechává zkaramelizovat. Tato tekutina se pak může používat jako kokosový sirup, nebo se směs dále suší, dokud nezačnou vznikat drobné hnědé krystalky a postupně finální kokosový cukr. Cukr se pak ještě přesívá a pro jemnější konzistenci někdy i mele. Vznikne tak dokonale přírodní sladidlo.

Z hlediska nutričního složení v kokosovém cukru najdeme celou řadu minerálních látek a vitamínů, které pozitivně ovlivňují funkci našich orgánů a zdraví celého těla.

Dokonce obsahuje i antioxidanty a 14 druhů aminokyselin. Antioxidanty jsou účinné v boji s volnými radikály a chrání naše buňky před stárnutím. Aminokyseliny jsou zase důležité pro růst svalů, metabolismus a imunitní systém.

Jeho velkým benefitem je, že obsahuje nerozpustnou vlákninu inulin, která má schopnost zpomalit vstřebávání cukru do organismu, takže kokosový cukr nezpůsobuje takový cukrový šok, jako jiné potraviny s vyšším glykemickým indexem. Inulín navíc působí jako prebiotikum, to znamená, že slouží jako „potrava“ pro prospěšné bakterie ve střevech a zdravá střevní mikroflóra díky němu může jen vzkvétat.

V kokosovém cukru najdeme vitamíny skupiny B a přírodní minerály jako Mangan, Zinek, železo a hořčík. Ten má pozitivní vliv na svalstvo, takže vašemu sportovci pomůže s regenerací a uvolní svalové napětí.

- Alergeny: bez alergenů
- Složení: kokosový cukr 100%
- Návod na použití: Kokosový cukr je skvělá zdravější alternativa běžného cukru. Velmi dobře se rozpouští, takže se hodí i do smoothie, čaje a kávy jako sladidlo. Výborný je i na pečení. Jeho chuť oceníte například v sušenkách, koláčích i dortech. Můžete s ním osladit kaši, nebo z něj spolu s ořechy a sušeným ovocem vyrobit domácí granolu. Používá se prostě úplně stejně jako běžný cukr.
Fantazii se meze nekladou a inspiraci můžete hledat například v našich receptech, které pro vás připravili ti nejlepší kuchaři a cukráři.
Své hosty s nimi určitě okouzlíte. Například recept na pistáciovou panna cottu by pro vás mohl být ten pravý.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)1640/385Bílkoviny (g)1,9Tuky (g)0,1Z toho nasycené mastné k. (g)0,1Sacharidy (g)92,4Z toho cukry (g)87Vláknina (g)1,7Sůl (g)0,43
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Diana Company