Refraktometr (víno a ovoce)

100 %
(4 hodnocení)

Optický přístroj pracující na principu lomu světla určený k rychlému zjištění koncentrace vodních roztoků. V tomto případě ke zjištění cukernatosti v ovocné šťávě, nebo cukrovém roztoku. Přístroj má zabudovanou automatickou teplotní kompenzaci, proto při mírné změně teploty jej není potřeba seřizovat.   Přístroj má 4 stupnice: °KMW - moštoměr - jde o stupnici KLOSTERNEUBURGSKOU. Měří koncentraci zkvasitelných cukrů °Kl-kg cukru na 100 kg moštu. (rozsah 0-30),(1dílek=0,5°). °Bx-BRIX - %mas Sasch... Celý popis

Koupit za 940 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Optický přístroj pracující na principu lomu světla určený k rychlému zjištění koncentrace vodních roztoků. V tomto případě ke zjištění cukernatosti v ovocné šťávě, nebo cukrovém roztoku. Přístroj má zabudovanou automatickou teplotní kompenzaci, proto při mírné změně teploty jej není potřeba seřizovat.
 
Přístroj má 4 stupnice:

°KMW - moštoměr - jde o stupnici KLOSTERNEUBURGSKOU. Měří koncentraci zkvasitelných cukrů °Kl-kg cukru na 100 kg moštu. (rozsah 0-30),(1dílek=0,5°).
°Bx-BRIX - %mas Sasch - cukroměr - tato stupnice umožňuje odečítat váhová procenta koncentrace cukru ve vodě. Měří zbytkový cukr v kvasu. (rozsah 0 - 35), (1dílek=0,5°).
°Oe - tato stupnice určuje hustotu moštu g/litr snížená o 1000. (rozsah 0 - 140),(1dílek=2°).
°ČNM - stupnice Českého normalizačního moštoměru. Moštoměr měří kg cukru na 1 hl moštu. (rozsah 10-35),(1dílek=0,5°).

 
Rozsah dodávky:

refraktometr
šroubovák
ochranné pouzdro
Zobrazit více

Parametry

Určení na víno