Jakou má chuť S prvním douškem na jazyku ucítíte hořkokyselý nádech připomínající tmavou čokoládu s vysokým podílem kakaa. Ten po chvíli ustoupí a v její chuti se rozvinou sladké tóny karamelu a jablka. Colombia Sierra Nevada je káva s vyšší aciditou. Odkud pochází Káva pochází od farmářů ze sdružení ekologických zemědělců La Secreta (AGROSEC), které bylo původně založeno s cílem posílit a podpořit skupinu 40 zemědělců, kteří žijí v této oblasti provincie Magdalena v pohoří Sierra Nevada de Santa... Celý popis

Koupit za 125 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Jakou má chuť
S prvním douškem na jazyku ucítíte hořkokyselý nádech připomínající tmavou čokoládu s vysokým podílem kakaa. Ten po chvíli ustoupí a v její chuti se rozvinou sladké tóny karamelu a jablka. Colombia Sierra Nevada je káva s vyšší aciditou.
Odkud pochází
Káva pochází od farmářů ze sdružení ekologických zemědělců La Secreta (AGROSEC), které bylo původně založeno s cílem posílit a podpořit skupinu 40 zemědělců, kteří žijí v této oblasti provincie Magdalena v pohoří Sierra Nevada de Santa Marta. Pohoří je vzdáleno pouhých 45 km od pobřeží Karibiku – je tak na světě nejvyšším, které je nejblíže oceánu a patří mezi místa s největší biodiverzitou na světě. Obrovská rozmanitost ekosystémů, zahrnující horké pláže Karibského moře, suché lesy, neproniknutelnou džungli nížinných mlžných pralesů, vysokohorské deštné pralesy a zasněžené vrcholky šestitisícových hor, tvoří ideální prostředí pro pěstování kávy. Díky tomu jsou farmáři soběstační, což symbolizuje množství meziplodin, jako jsou banány, kukuřice i avokádové stromy, které tu běžně pěstují pro vlastní spotřebu.
Pěstitelé družstva AGROSEC jsou nositelem certifikací ekologického zemědělství a Fairtrade.

Jak na přípravu

Utrhněte horní část filtru podél nápisu "Open".
Nasaďte filtr s kávou na hrnek.
Postupně nalévejte horkou vodu (175 ml) až po okraj filtru.
Počkejte, až káva zcela překape do hrnku.

O kávě ve filtru
Namleli jsme pro vás 100% výběrovou Arabiku do praktického filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až několik týdnů. Jednoduše si ji tak připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu.
Díky skladnému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti se stala oblíbeným kávovým parťákem doma i na cestách.

Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Kávová zrnka pražíme každý týden v pražírně v Kostelci nad Labem. Před namletím kávu necháváme týden odpočinout, aby se rozvinula její vůně a chuť. Teprve pak kávu meleme a plníme do filtrů (10 g). Abyste si svou kávu vychutnali vždy voňavou a plnou chutí, mletí i plnění filtru kávou probíhá současně. Každý filtr s kávou balíme zvlášt do vzduchotěsného sáčku naplněného dusíkem, který kávu chrání před světlem, vlhkostí a zabraňuje jí v oxidaci, a tak garantujeme min. trvanlivost až 1 rok.
Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete dole v sekci Další informace.

V jakém dorazí balení
Vybrat si můžete ze 4 velikostí balení – 5, 20, 50 a 100 ks. Zatímco v 5 a 20ks balení posíláme sáčky s kávou ve filtru v elegantní krabičce, 50 a 100 ks kávy ve filtru vám dorazí v přepravní krabici bez vnějšího obalu. Proč to děláme takhle? 50 a 100 ks balení si většinou kupují lidé pro sebe. Pravidelně. Redukujeme tak množství obalu, který nepotřebují.
Potřebujete zaslat 50, nebo 100 ks v přepravní krabici navíc? Napište nám to do poznámky. Zabalíme ho tak, aby bylo chráněno před poškozením z přepravy a přepravních štítků.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Drip it
Hmotnost 50 g
Stupeň pražení střední
Země původu Kolumbie
Odrůda Colombia