Semola rimacinata - pšeničná krupice Složení: PŠENIČNÁ MOUKA tvrdá. Může obsahovat stopové množství SÓJI Použití: Tortellini, lasagne, těstoviny focacce pizza chléb Semolina je pšeničná krupice, získaná z takzvané tvrdozrnné pšenice neboli Triticum durum. Tvrdozrnná pšenice se vyznačuje vyšším podílem lepku a díky tomu nižším glykemickým indexem. Lepek dodává těstovinám lepší pružnost a proto je snažší semolinové těstoviny připravovat. Hlavní výhodou je, že se snadno nerozvaří. Semolínová mouka... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Granoro Mouka semolinová Rimacinata 1kg
Doprava:
99 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Popis
Semola rimacinata - pšeničná krupice Složení: PŠENIČNÁ MOUKA tvrdá. Může obsahovat stopové množství SÓJI Použití: Tortellini, lasagne, těstoviny focacce pizza chléb Semolina je pšeničná krupice, získaná z takzvané tvrdozrnné pšenice neboli Triticum durum. Tvrdozrnná pšenice se vyznačuje vyšším podílem lepku a díky tomu nižším glykemickým indexem. Lepek dodává těstovinám lepší pružnost a proto je snažší semolinové těstoviny připravovat. Hlavní výhodou je, že se snadno nerozvaří. Semolínová mouka má vyšší nutriční hodnotu, nejen pro zvýšený obsah bílkovin, ale vyšší obsah minerálních látek. Co je ale zásadní, má nižší glykemický index, než klasická pšeničná mouka a obsažený škrob se tráví pomaleji a tím déle máme pocit sytosti. Při pomalém trávení nedochází k tak rychlému nárůstu hladiny krevního cukru, což je zásadním faktorem nejen pro udržení tělesné hmotnosti, ale i pro zajištění vyrovnané výkonnosti organismu. Semolinová mouka je ideální pro výrobu těstovin, které nemají tendenci se rozvářet, nelepí a mají přirozeně žlutou barvu. Lze použít také pří přípravu lahodného chleba (ciabatta) nebo italského pečiva. Výživové údaje ve 100g výrobku: Energie 1500kJ/354kcal, tuky 1,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,5g, sacharidy 71g, z toho cukry 3g, vláknina 3g, bílkoviny 12,5g, sůl 0g.
Parametry
Výrobce | Granoro |