Filetovací, nebo také vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka a při porcování kuřete. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá. Čištění masa Vykosťování Filety Ryby Citrusy Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna... Celý popis

Koupit za 670 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Filetovací, nebo také vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka a při porcování kuřete. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá.

Čištění masa

Vykosťování

Filety

Ryby

Citrusy

Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.
Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.
Vlastnosti kuchařského nože Opinel Classic

tvrdost: 56-58 HRC
ocel: 12С27 Sandvik™ steel
rukojeť: bukové dřevo

Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří

vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra

Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce

příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
nůž může poškodit myčku
tření o jiné předměty
zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
příliš agresivní prostředky
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Opinel
Materiál čepele ocel
Barva Přírodní dřevo
Určení vykosťovací
Materiál rukojeti dřevo
Délka ostří 13 cm