Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění. Společnost Racio se věnuje výrobě pufovaných cereálních výrobků s řadou sladkých a slaných příchutí. Označení "pufování" je převzato... Celý popis
Koupit za 46 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Racio Chlebíčky vícezrnné 140g BIO
Doprava:
69 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Popis
Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění.
Společnost Racio se věnuje výrobě pufovaných cereálních výrobků s řadou sladkých a slaných příchutí. Označení "pufování" je převzato z anglického puffed - odulý, opuchlý. V devadesátých letech byla tento způsob výroby natolik ojedinělý, že pro něj neexistovalo ani české slovo. Společnost RACIO jej tedy jako první nazvala pufování. Firma pochází z Břeclavi a založena byla roku 1990.
Tento výrobek získal roku 2004 2. místo v anketě HIT Moderního obchodu.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Chlebíčky vícezrnné jsou vyrobeny pufováním. Spojením použitých obilovin vznikají vyjímečně chutné chlebíčky. Chlebíčky vícezrnné jsou příjemně křehké, přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Mají velmi nízký obsah tuku. Chlebíčky vícezrnné jsou často využívány při dietách. Ideální jsou k snídani, nebo ke svačině. Velmi užitečné jsou i na cestách, kde je ku prospěchu především jejich celková váha.
Velmi užitečné jsou i na cestách jako náhrada běžného pečiva. Ku prospěchu je určitě i jejich celková váha.
- Obecné informace: Chlebíčky vícezrnné jsou vyrobeny pufováním. Pufování je výrobní technologie, při které dochází k nabobtnávání základní suroviny. Pufování probíhá v expanzní formě za vysokého tlaku a teploty (cca 200-300°C). Při tomto několika vteřinovém procesu dochází k vypařování tekutin z pufovaného výrobku. Samotné vícezrnné chlebíčky pak neztrácí téměř nic z obsažených prospěšných látek.
- Kalorická hodnota ve 100g: Energie: 1618kJ (386kcal), Bílkoviny: 8,7g, Sacharidy: 78,3g (z toho cukry 0,6g), Tuky: 3g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,1g), Vláknina: 3,5g, Sůl: 0,2g
- Složení: rýže* 74,8%, kukuřice* 20%, pohanka* 3%, quinoa* 2%, mořská sůl 0,2%. * = produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Výrobek může obsahovat stopy sóji, lepku a vlčího bobu.
- Skladování: Skladujte v suchu.
- Obsah balení:140g
Společnost Racio se věnuje výrobě pufovaných cereálních výrobků s řadou sladkých a slaných příchutí. Označení "pufování" je převzato z anglického puffed - odulý, opuchlý. V devadesátých letech byla tento způsob výroby natolik ojedinělý, že pro něj neexistovalo ani české slovo. Společnost RACIO jej tedy jako první nazvala pufování. Firma pochází z Břeclavi a založena byla roku 1990.
Tento výrobek získal roku 2004 2. místo v anketě HIT Moderního obchodu.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Chlebíčky vícezrnné jsou vyrobeny pufováním. Spojením použitých obilovin vznikají vyjímečně chutné chlebíčky. Chlebíčky vícezrnné jsou příjemně křehké, přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Mají velmi nízký obsah tuku. Chlebíčky vícezrnné jsou často využívány při dietách. Ideální jsou k snídani, nebo ke svačině. Velmi užitečné jsou i na cestách, kde je ku prospěchu především jejich celková váha.
Velmi užitečné jsou i na cestách jako náhrada běžného pečiva. Ku prospěchu je určitě i jejich celková váha.
- Obecné informace: Chlebíčky vícezrnné jsou vyrobeny pufováním. Pufování je výrobní technologie, při které dochází k nabobtnávání základní suroviny. Pufování probíhá v expanzní formě za vysokého tlaku a teploty (cca 200-300°C). Při tomto několika vteřinovém procesu dochází k vypařování tekutin z pufovaného výrobku. Samotné vícezrnné chlebíčky pak neztrácí téměř nic z obsažených prospěšných látek.
- Kalorická hodnota ve 100g: Energie: 1618kJ (386kcal), Bílkoviny: 8,7g, Sacharidy: 78,3g (z toho cukry 0,6g), Tuky: 3g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,1g), Vláknina: 3,5g, Sůl: 0,2g
- Složení: rýže* 74,8%, kukuřice* 20%, pohanka* 3%, quinoa* 2%, mořská sůl 0,2%. * = produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Výrobek může obsahovat stopy sóji, lepku a vlčího bobu.
- Skladování: Skladujte v suchu.
- Obsah balení:140g
Parametry
Výrobce | Racio |
Hmotnost | 140 g |
Bio | ano |