BIO špaldové vločky Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné... Celý popis

Koupit za 22 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

BIO špaldové vločky

Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné představy, díky nimž si k ní vytvářejí chybné a mylné předsudky. Faktem je, že špaldové vločky jsou zdravou superpotravinou, která patří do každé lepší kuchyně.

Ve špaldě najdeme například draslík, který je nezbytný pro správnou funkci kardiovaskulárního systému. Dále síru, fosfor či hořčík. Skoro 17 procent pšenice špaldy spadá na bílkoviny, což je více než u klasické šlechtěné pšenice seté. Ve špaldě se rovněž nachází plejáda vitaminů. Nejvýznamnějšími jsou vitaminy skupiny B, konkrétně pak vitamin B1 a vitamin B2. Zapomínat nesmíme na vlákninu, která pomáhá ke správné funkci střev a v porovnání s běžnou pšenicí je lépe stravitelná.

Použití špaldových vloček

Špaldové vločky se dají míchat s jinými vločkami, zejména pak ovesnými, k tvorbě velice chutných kaší. Dále jsou špaldové vločky přidávány do polévek jako zahušťovadlo, s jogurtem vytváří zdravou snídaňovou kombinaci, využít je lze i při vaření obědu. Vyzkoušejte špaldové vločky i vy, uvidíte, že si život bez nich brzy nedokážete představit.

Příprava

Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení

Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergen: lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost 250 g
Bio ano