Chuť léta a domova, česká čokoládová zmrzlina z Opočna. Návod na přípravu zmrzlinových směsí MIXAR®EXTRA a) studenou cestou bez pasterace 1 kg sušené zmrzlinové směsi rozmícháme v mixéru ve 2 litrech studené pitné vody. Necháme asi 15 minut odstát, znovu promícháme, scedíme, vlijeme do zmrzlinového stroje a v nášlehu zmrazíme. Vytáčíme do porcí, případně vaniček. Doporučení: před zmrazením zmrzliny v nášlehu směs ve vanách občas promíchejte. Takto připravená směs se může buď bezprostředně zmrazit... Celý popis

Koupit za 741 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Chuť léta a domova, česká čokoládová zmrzlina z Opočna.
Návod na přípravu zmrzlinových směsí MIXAR®EXTRA
a) studenou cestou bez pasterace

1 kg sušené zmrzlinové směsi rozmícháme v mixéru ve 2 litrech studené pitné vody. Necháme asi 15 minut odstát, znovu promícháme, scedíme, vlijeme do zmrzlinového stroje a v nášlehu zmrazíme. Vytáčíme do porcí, případně vaniček.

Doporučení: před zmrazením zmrzliny v nášlehu směs ve vanách občas promíchejte. Takto připravená směs se může buď bezprostředně zmrazit ve stroji nebo ji můžeme před zmrazením uchovat při teplotě do +4 °C.

b) teplou cestou s pasterací

Smícháme 1 kg sušené směsi s 2 litry studené pitné vody, scedíme a  tepelně opracujeme. Technologický postup výroby musí zajistit po pasteraci následné zchlazení tepelně opracované směsi. Takto připravenou směs poté zpracujeme na mraženou zmrzlinovou směs.

Směs se zchladí na teplotu +4°C do 90 minut po pasteraci. Směs lze bezprostředně zmrazit na teplotu -8°C a nižší. Zchlazenou, nezmrazenou směs lze uchovat nejdéle po dobu 48 hodin při teplotě do +4°C. Tato teplota musí být zachována i při její přepravě a rozvozu.

Pro výrobu shaku doporučujeme poměr 1:4 (1 díl Mixaru®Extra a 4 díly vody)

Všechny zmrzlinové směsi jsou bezlepkové. 

 
Zobrazit více

Parametry

Značka Bohemilk
Příchuť čokoládové