Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.Specifikace Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“,... Celý popis
Koupit za 108 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Tamari sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
108 Kč
Koupit za 108 Kč
Country Life Tamari sójová omáčka 500ml
Doprava:
65 Kč
Skladem
96 Kč
Koupit za 96 Kč
Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml
Doprava:
59 Kč
Skladem
115 Kč
Koupit za 115 Kč
Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml
Doprava:
69 Kč
Skladem
115 Kč
Koupit za 115 Kč
Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml
Doprava:
49 Kč
Skladem
144 Kč
Koupit za 144 Kč
Popis
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.Specifikace
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.
Tipy na použití:
- dresink na salát s citronem
recept je popsán zde
- gratinovaná plněná cuketa
recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013
- salát z avokáda a bílé ředkve
recept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013
- zálivka s kešu
lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
- dresink na salát
smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
- jednoduchý dresink na salát
smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
- restovaná hlíva úsřičná
hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
- marinády
- na zeleninu, maso i ryby
tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
- pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
- polévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU
Výhody našich nových obalů:
Jsou ekologičtější
- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu
- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna
- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci
Jsou pohodlnější k používání
- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok
Mají nižší hmotnost
- jednodušší logistika
- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami
-snažší manipulace ve výrobě
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Může obsahovat stopy lepku.Příprava
Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):315kJ/74kcal. Tuky: 0,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8,3 g. z toho cukry: 3,4 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 15 g
Doplňkové informace
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.
Tipy na použití:
- dresink na salát s citronem
recept je popsán zde
- gratinovaná plněná cuketa
recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013
- salát z avokáda a bílé ředkve
recept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013
- zálivka s kešu
lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
- dresink na salát
smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
- jednoduchý dresink na salát
smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
- restovaná hlíva úsřičná
hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
- marinády
- na zeleninu, maso i ryby
tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
- pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
- polévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU
Výhody našich nových obalů:
Jsou ekologičtější
- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu
- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna
- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci
Jsou pohodlnější k používání
- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok
Mají nižší hmotnost
- jednodušší logistika
- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami
-snažší manipulace ve výrobě
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Může obsahovat stopy lepku.Příprava
Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):315kJ/74kcal. Tuky: 0,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8,3 g. z toho cukry: 3,4 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 15 g
Doplňkové informace
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost | 500 g |
Objem | 500 ml |