Výražková žitná mouka je hladká a světlá. Je jedinečná svou vůní a jemností. Je vhodná k pečení všech druhů pečiva nebo k přípravě perníkových a chlebových těst. Složení: žitná mouka výražková* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 470 kJ / 352 kcal Tuky:  0,4 g z toho nasycené mastné kyseliny:  0 g Sacharidy:  78 g z toho cukry:  8,2 g Vláknina:  6,1 g Bílkoviny:  4,8 g Sůl:  0 g Recept na Celozrnné žitné housky Počet porcí: 10 housek á... Celý popis

Koupit za 63 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Výražková žitná mouka je hladká a světlá. Je jedinečná svou vůní a jemností. Je vhodná k pečení všech druhů pečiva nebo k přípravě perníkových a chlebových těst. Složení: žitná mouka výražková* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 470 kJ / 352 kcal Tuky:  0,4 g z toho nasycené mastné kyseliny:  0 g Sacharidy:  78 g z toho cukry:  8,2 g Vláknina:  6,1 g Bílkoviny:  4,8 g Sůl:  0 g Recept na Celozrnné žitné housky Počet porcí: 10 housek á 60 g, doba přípravy: kynutí 60, pečení 20 minut 150 g celozrnné žitné mouky hrubě mleté BIOHARMONIE, 100 g žitné mouky výražkové BIOHARMONIE, 100 g pšeničné mouky hladké BIOHARMONIE, 150 g pšeničné mouky polohrubé BIOHARMONIE, 20 g droždí, 15 g soli, 3 lžíce slunečnicového oleje BIOLINIE, 350 ml vody V míse, pečlivě promícháme mouky a sůl. Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Kvásek přidáme k moukám. Vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu. Z těsta vytvarujeme rohlíčky nebo upleteme pletýnky a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Na plechu necháme housky ještě cca 20 minut kynout, po té je potřeme vodou a posypeme kmínem, mákem, slunečnicovými semínky nebo hrubozrnnou solí. Pečeme 20 minut při teplotě 230 °C.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pro-bio
Množství 1000 g
Druh žitné
Bio ano