Rýžová mouka hladká Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho. Specialitou rýžové mouky jsou především sladké, nepečené dezerty – takové totiž s žádnou jinou moukou nepřipravíte. Pojďte s námi přijít této mouce na chuť – garantujeme vám, že až dočtete, budete se sami sebe ptát, jak je možné, že jste bez ní doteď mohli vůbec žít.... Celý popis

Koupit za 39 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Rýžová mouka hladká
Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho.
Specialitou rýžové mouky jsou především sladké, nepečené dezerty – takové totiž s žádnou jinou moukou nepřipravíte. Pojďte s námi přijít této mouce na chuť – garantujeme vám, že až dočtete, budete se sami sebe ptát, jak je možné, že jste bez ní doteď mohli vůbec žít.

Použití rýžové mouky
Doporučujeme ji smíchat i s jinou moukou nebo bezlepkovou směsí. Samotná totiž nemá takové vlastnosti, aby těsto udržela v té správné konzistenci, sice přidá bezlepkovým směsím na objemu, ale mouky je při přípravě pokrmů třeba kombinovat, aby těsto mělo ty správné vlastnosti.
Pro začátek zkuste zhruba dvacet procent rýžové a zbylý poměr doplňte jinou bezlepkovou moukou či směsí, uvidíte, že časem postup vychytáte a vše pak budete mít naprosto perfektní. Těsto s použitím této mouky je hodně podobné tomu pšeničnému, jen není tolik pružné a více se trhá, což je dobré mít na paměti při přípravě jednotlivých druhů pečiva.
S rýžovou moukou zahustěte omáčku, upečte sladké i slané pečivo, přidejte ji do pomazánky, palačinek, placek nebo kaší. Určitě musíte zkusit připravit domácí ravioli z rýžové mouky, plněné špenátem a ricottou! V neposlední řadě se ještě vrátíme k těm sladkým nepečeným dezertům - určitě každý zná delikatesní rýžový pudink, k jehož přípravě mouku také využijete. Jeho příprava je rychlá a sladký pudink vám osladí náročný pracovní den!
Složení
100% mletá zrna loupané rýže (hladká mouka)

Výživové údaje na 100 g

Energie
1479 kJ / 348 kcal

Tuky
1,2 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g

Sacharidy
75,7 g

    z toho cukry
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country
Množství 500 g
Druh rýžové
Hrubost mletí hladké