Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin ji ocení i vegani a vegetariálni. Odtučněná v BIO kvalitě. Odtučněná kokosová mouka z Cejlonu. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky. Kokosová mouka je vhodná při redukčních dietách nebo paleo dietě. Při zpracování se nepoužívá bělení ani jiné chemické postupy. 100% mouka z dužiny kokosových ořechů je přirozeně bezlepková mouka s nízkým... Celý popis
Koupit za 39 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Wolfberry Kokosová mouka bio 400 g
Doprava:
80 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Kokosová mouka BIO 400g Wolfberry
Doprava:
69 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Wolfberry BIO Kokosová mouka 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
44 Kč
Koupit za 44 Kč
Wolfberry Kokosová mouka BIO - 400 g
Doprava:
35 Kč
Skladem
40 Kč
Koupit za 40 Kč
Kokosová mouka BIO 400 g Wolfberry Wolfberry
Doprava:
59 Kč
Skladem
55 Kč
Koupit za 55 Kč
Popis
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková. Díky vysokému obsahu bílkovin ji ocení i vegani a vegetariálni. Odtučněná v BIO kvalitě.
Odtučněná kokosová mouka z Cejlonu. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky. Kokosová mouka je vhodná při redukčních dietách nebo paleo dietě.
Při zpracování se nepoužívá bělení ani jiné chemické postupy. 100% mouka z dužiny kokosových ořechů je přirozeně bezlepková mouka s nízkým obsahem uhlohydrátů. Kokosová mouka je vyrobena z čerstvé kokosové dužiny, která je nejprve sušena a pak jemně mleta na prášek, který je na první pohled velmi podobný pšeničné mouce.
V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu. S xantanem se vám těsto bude méně drobit a bude lépe držet tvar. Navíc hotové výrobky zůstanou mnohem déle křehké, čerstvé a budou pomaleji vysychat.
Většina bezlepkových mouk je skoro bez chuti, kokosová mouka je krásně voňavá a dodá naopak všem pokrmům zajímavý “šmrnc“. Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť. Kokosovou mouku můžete míchat se všemi druhy bezlepkových, ale i klasických mouk. Pokud ji přidáte do mléka, nebo džusu, vznikne vám výborný nápoj plný bílkoviny a vlákniny.
Receptů na sladké pečivo s kokosovou moukou je na internetu mnoho, ale jestli chcete experimentovat a vyzkoušet si, že je výborná i v kombinaci s rybou, tak tady máte recept:
Paleo tilápie
Co budete potřebovat na 4 porce:
- 2 až 3 lžíce kokosového oleje
- 3/4 šálku neslazených kokosových chipsů
- 1/2 šálku kokosového mouky
- mořskou sůl podle chuti
- 3 vejce
- 4 filé tilápie
Postup:
Na pánvi si nechejte rozpálit kokosový olej asi na 170°C. Mezitím na talíři smíchejte kokosové chipsy, kokosovou mouku a sůl. Do jiného talíře rozklepněte a rozšlehejte vejce. Filátka tilápie nejprve obalujte ve vejcích, poté v připravené kokosového směsi. Nechejte opadat zbytek kokosu, který se nepřilepil na rybu, poté smažte filety na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova asi 5 – 7 minut.
Použití:
Kokosovou moukou lze v množství 10-25% nahradit běžnou mouku v klasických receptech a zvýšit tak podíl vlákniny ve své stravě – obsahuje až 38,5 % vlákniny, což je zhruba 3x více než sója. Vláknina čistí střeva a udržuje jejich zdravou rovnováhu. Kokosovou mouku můžete rovněž dát do jogurtů, koktejlů či smoothies.
Složení:
kokosová mouka, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty ve 100 g:
413 Kcal, 1741 kJ,
Bílkoviny 19 g,
Sacharidy 26g (z toho 8 g glukóza),
Vláknina 39 g,
Cholesterol 0 g,
nasycené tuky 8 g,
voda 8 g
Balení:
400 g
Upozornění:
Neobsahuje lepek.
Země původu:
Cejlon
Odtučněná kokosová mouka z Cejlonu. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky. Kokosová mouka je vhodná při redukčních dietách nebo paleo dietě.
Při zpracování se nepoužívá bělení ani jiné chemické postupy. 100% mouka z dužiny kokosových ořechů je přirozeně bezlepková mouka s nízkým obsahem uhlohydrátů. Kokosová mouka je vyrobena z čerstvé kokosové dužiny, která je nejprve sušena a pak jemně mleta na prášek, který je na první pohled velmi podobný pšeničné mouce.
V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu. S xantanem se vám těsto bude méně drobit a bude lépe držet tvar. Navíc hotové výrobky zůstanou mnohem déle křehké, čerstvé a budou pomaleji vysychat.
Většina bezlepkových mouk je skoro bez chuti, kokosová mouka je krásně voňavá a dodá naopak všem pokrmům zajímavý “šmrnc“. Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť. Kokosovou mouku můžete míchat se všemi druhy bezlepkových, ale i klasických mouk. Pokud ji přidáte do mléka, nebo džusu, vznikne vám výborný nápoj plný bílkoviny a vlákniny.
Receptů na sladké pečivo s kokosovou moukou je na internetu mnoho, ale jestli chcete experimentovat a vyzkoušet si, že je výborná i v kombinaci s rybou, tak tady máte recept:
Paleo tilápie
Co budete potřebovat na 4 porce:
- 2 až 3 lžíce kokosového oleje
- 3/4 šálku neslazených kokosových chipsů
- 1/2 šálku kokosového mouky
- mořskou sůl podle chuti
- 3 vejce
- 4 filé tilápie
Postup:
Na pánvi si nechejte rozpálit kokosový olej asi na 170°C. Mezitím na talíři smíchejte kokosové chipsy, kokosovou mouku a sůl. Do jiného talíře rozklepněte a rozšlehejte vejce. Filátka tilápie nejprve obalujte ve vejcích, poté v připravené kokosového směsi. Nechejte opadat zbytek kokosu, který se nepřilepil na rybu, poté smažte filety na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova asi 5 – 7 minut.
Použití:
Kokosovou moukou lze v množství 10-25% nahradit běžnou mouku v klasických receptech a zvýšit tak podíl vlákniny ve své stravě – obsahuje až 38,5 % vlákniny, což je zhruba 3x více než sója. Vláknina čistí střeva a udržuje jejich zdravou rovnováhu. Kokosovou mouku můžete rovněž dát do jogurtů, koktejlů či smoothies.
Složení:
kokosová mouka, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty ve 100 g:
413 Kcal, 1741 kJ,
Bílkoviny 19 g,
Sacharidy 26g (z toho 8 g glukóza),
Vláknina 39 g,
Cholesterol 0 g,
nasycené tuky 8 g,
voda 8 g
Balení:
400 g
Upozornění:
Neobsahuje lepek.
Země původu:
Cejlon
Parametry
Výrobce | Wolfberry |
Množství | 400 g |
Druh | kokosové |
Bezlepkové | ano |
Bio | ano |