Nekáva vychází z tradičního nápoje Caff? d’orzo, jehož kolébkou je Itálie. Caff? d’orzo stejně jako nekáva se připravuje z praženého ječmene. Je tedy přirozeně bezkofeinová a můžete si ji dopřát po celý den, klidně i před spaním.  Nekáva vám vizuálně bude připomínat klasickou kávu. Chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Můžete si ji vychutnat jen tak nebo s mlékem, ať už kravským nebo rostlinným. Jako třešnička na dortu je nekáva balena do 100% kompostovatelného obalu. Ten byl... Celý popis

Koupit za 101 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nekáva vychází z tradičního nápoje Caff? d’orzo, jehož kolébkou je Itálie. Caff? d’orzo stejně jako nekáva se připravuje z praženého ječmene. Je tedy přirozeně bezkofeinová a můžete si ji dopřát po celý den, klidně i před spaním. 

Nekáva vám vizuálně bude připomínat klasickou kávu. Chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Můžete si ji vychutnat jen tak nebo s mlékem, ať už kravským nebo rostlinným.

Jako třešnička na dortu je nekáva balena do 100% kompostovatelného obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je zcela biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. BIO ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.

Příprava

-

Moka konvička
Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.

-

French press
Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.

-

Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.

-

Pákový kávovar
Mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci  jako „klasické“ kávy – tedy 7-8g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.

- Cold brew

- Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.

TIP

S nekávou můžete i experimentovat a připravit si netradiční ovesnou kaši. Stačí smíchat hrnek ovesných vloček s ? hrnku mandlového mléka, ? hrnku nekávy, 1 ? lžící javorového sirupu, 2 lžícemi kakaa a 1 lžící konopných semínek a na závěr přidat trochu vanilky. Vzniklou směs nechte přes noc odležet v lednici a ráno ozdobte nasekanými vlašskými ořechy a čerstvým banánem.

Země původu: Česká republika
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nekáva
Hmotnost 100 g
Druh ječmenné
Bez kofeinu ano
Bio ano
Forma granuláty a prášky