Kari Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni. Historie a současnost: Kari je oblíbená žlutě barvící směs koření, původem z jihovýchodní Asie. Největším producentem je však Indie. Pozitivní účinky: Díky kurkumě... Celý popis
Koupit za 22 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Kari indické (100g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
22 Kč
Koupit za 22 Kč
Popis
Kari
Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy
Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice
Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni.
Historie a současnost: Kari je oblíbená žlutě barvící směs koření, původem z jihovýchodní Asie. Největším producentem je však Indie.
Pozitivní účinky: Díky kurkumě prospívá trávení a střevní trakt. Se zázvorem působí jako antioxidant s protinádorovým účinkem. Prevence proti civilizačním nemocem jako je rakovina tlustého střeva. Působí dobře i u lidí s Alzheimerovou chorobou.
Náš tip: Kari by nemělo chybět ve Vaší kuchyni, díky své žluté barvě se používá třeba i k obarvení a ochucení rýže!
Recept:
Kuřecí maso na kari
1,5kg kuřecích řízků, sůl, pepř, 5g sladké papriky, 2g koriandru, kmín, 5g zázvoru, 5g kari koření, 1g chilli koření, 2g kurkumy, 150g oleje, cibule, česnek, 400g rajčat, 160g citronu
Maso nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem, přidáme sůl a koření. V pánvi na oleji osmahneme česnek, zázvor a cibuli pokrájené na nudličky s paprikou, kari kořením a kurkumou. Vložíme maso a opečeme. Přidáme spařená oloupaná rajčata, citronovou šťávu a dochutíme.
Pro zhlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy
Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice
Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni.
Historie a současnost: Kari je oblíbená žlutě barvící směs koření, původem z jihovýchodní Asie. Největším producentem je však Indie.
Pozitivní účinky: Díky kurkumě prospívá trávení a střevní trakt. Se zázvorem působí jako antioxidant s protinádorovým účinkem. Prevence proti civilizačním nemocem jako je rakovina tlustého střeva. Působí dobře i u lidí s Alzheimerovou chorobou.
Náš tip: Kari by nemělo chybět ve Vaší kuchyni, díky své žluté barvě se používá třeba i k obarvení a ochucení rýže!
Recept:
Kuřecí maso na kari
1,5kg kuřecích řízků, sůl, pepř, 5g sladké papriky, 2g koriandru, kmín, 5g zázvoru, 5g kari koření, 1g chilli koření, 2g kurkumy, 150g oleje, cibule, česnek, 400g rajčat, 160g citronu
Maso nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem, přidáme sůl a koření. V pánvi na oleji osmahneme česnek, zázvor a cibuli pokrájené na nudličky s paprikou, kari kořením a kurkumou. Vložíme maso a opečeme. Přidáme spařená oloupaná rajčata, citronovou šťávu a dochutíme.
Pro zhlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Značka | Profikoření |
Hmotnost | 100 g |
Druh koření | kari |