Savoiardi dlouhé cukrářské piškoty FORNO BONOMI 200g Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků. TRVANLIVÉ PEČIVO Složení Pšeničná mouka, cukr, vejce 26%, kypřící látky (hydrouhličitan sodný, hydrouhličitan amonný),... Celý popis
Koupit za 39 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bonomi Savoiardi dlouhé piškoty 200g
Doprava:
69 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Popis
Savoiardi dlouhé cukrářské piškoty FORNO BONOMI 200g Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků. TRVANLIVÉ PEČIVO Složení Pšeničná mouka, cukr, vejce 26%, kypřící látky (hydrouhličitan sodný, hydrouhličitan amonný), glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl. Alergenní informace Obsahuje pšenici, vejce. Může obsahovat stopy mléčných derivátů, sóji. Skladování Uchovejte na chladném a suchém místě, chraňte před slunečním zářením. Země původu Itálie Výživové údaje na 100g Energetická hodnota 1599 kJ/378 kcal Tuky 3,8g z toho nasycené mastné kyseliny 1,1g Sacharidy 77g z toho cukry 42g Bílkoviny 8,5g Sůl 0,25g Tiramisu. Slovo tiramisù vzniklo z italského tirami su, což znamená vytáhni mě. Dezert dostal tento název proto, že Vás jednoduše postaví na nohy. RECEPT NA TIRAMISÚ: pro 6-8 osob 400 g dlouhých cukrářských piškotů savoiardi 5 vajec 5 lžic cukru krupice 500g smetanového krému mascarpone 2 velké šálky studené silné černé kávy Amaretto nebo jiný likér Práškové kakao Nejdříve si připravíme krém z mascarpone. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do pěny lehce vmícháme mascarpone, přidáme ušlehané bílky, a tím máme náplň hotovou. Studenou kávu si nalijeme do polévkového talíře, přidáme amaretto dle chuti a zamícháme. Vezmeme si piškot, který jen do půlky lehce ponoříme do kávy a narovnáme do obdélníkové mísy. Tímto způsobem zaplníme celou mísu a na vrstvu piškotů rozetřeme krém. Vrstvy opakujeme dokud není miska zaplněná, poslední vrstvu však tvoří krém, který hustě posypeme kakaem. Nakonec vložíme do ledničky a necháme uležet do druhého dne, pro nedočkavé mlsouny můžeme tiramisú podávat již za čtyři hodiny.
Parametry
Hmotnost | 200 g |
Druh | cukrářské |