Směs na tmavý pohankový chléb - bez lepku a alergenů Celiaci, osoby s histaminovou intolerancí či potravinovými alergiemi, nebo vegani – přesně to je cílová skupina, pro kterou byla vyvinuta tato speciální bezlepková směs na tmavý pohankový chléb. V čem že je speciální? Opomeneme-li její jedinečnou chuť a snadnou přípravu chleba, tak především v tom, že neobsahuje alergeny Z 500 g této směsi upečete 2 lahodné chleby a z kilového balení 4 chleby. opravdu Žádné alergeny? V této směsi na pečení nenajdete... Celý popis
Koupit za 159 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Směs na tmavý pohankový chléb - bez lepku a alergenů
Celiaci, osoby s histaminovou intolerancí či potravinovými alergiemi, nebo vegani – přesně to je cílová skupina, pro kterou byla vyvinuta tato speciální bezlepková směs na tmavý pohankový chléb. V čem že je speciální? Opomeneme-li její jedinečnou chuť a snadnou přípravu chleba, tak především v tom, že neobsahuje alergeny
Z 500 g této směsi upečete 2 lahodné chleby a z kilového balení 4 chleby.
opravdu Žádné alergeny?
V této směsi na pečení nenajdete nejen lepek, ale také žádné droždí, vejce, mléko, laktózu, přidaný cukr, pšeničnou, kukuřičnou či rýžovou mouku, ani hydrogenované tuky, GMO či konzervační látky. No není to skvělé? Možná teď přemýšlíte, jestli je pak chléb ještě vůbec chlebem a zda je chutný. Je! Nejen chutný, ale i skvěle křupavý a voňavý, takže si na něm smlsnou nejen chuťové buňky, ale i ty čichové.
A jak je to s přípravou? I ta je snadná. Tmavý pohankový chléb si zvládnete upéct doma i tehdy, pokud neoplýváte žádným extrémním kuchařským uměním. S naším postupem to bude hračka:
Návod na přípravu jednoho chleba
Do 250 ml vlažné vody přidejte 25 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 250 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně promíchejte. Z takto připraveného těsta vyformujte bochníček, který nechte odpočívat 5 minut.
Následně těsto opět přepracujte, aby v něm nezůstal vzduch. Pak už jen bochník dejte na plech vystlaný pečícím papírem, vrch bochníku hluboce zařízněte a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 70 minut. Upečený chléb nechte na mřížce vychladnout.
Upozornění: nepoužívejte formu na pečení, chléb by se dobře nepropekl. Pokud chcete péct v domácí pekárně, musíte bezpodmínečně vynechat program na kynutí, neboť tento chléb neobsahuje droždí ani kvásek.
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), pohanková mouka, bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1281 kJ / 302 kcal
Tuky
1,23 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,25 g
Sacharidy
66,58 g
z toho cukry
0,04 g
Vláknina
11,75 g
Bílkoviny
4,63 g
Sůl
1,22 g
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko
Celiaci, osoby s histaminovou intolerancí či potravinovými alergiemi, nebo vegani – přesně to je cílová skupina, pro kterou byla vyvinuta tato speciální bezlepková směs na tmavý pohankový chléb. V čem že je speciální? Opomeneme-li její jedinečnou chuť a snadnou přípravu chleba, tak především v tom, že neobsahuje alergeny
Z 500 g této směsi upečete 2 lahodné chleby a z kilového balení 4 chleby.
opravdu Žádné alergeny?
V této směsi na pečení nenajdete nejen lepek, ale také žádné droždí, vejce, mléko, laktózu, přidaný cukr, pšeničnou, kukuřičnou či rýžovou mouku, ani hydrogenované tuky, GMO či konzervační látky. No není to skvělé? Možná teď přemýšlíte, jestli je pak chléb ještě vůbec chlebem a zda je chutný. Je! Nejen chutný, ale i skvěle křupavý a voňavý, takže si na něm smlsnou nejen chuťové buňky, ale i ty čichové.
A jak je to s přípravou? I ta je snadná. Tmavý pohankový chléb si zvládnete upéct doma i tehdy, pokud neoplýváte žádným extrémním kuchařským uměním. S naším postupem to bude hračka:
Návod na přípravu jednoho chleba
Do 250 ml vlažné vody přidejte 25 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 250 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně promíchejte. Z takto připraveného těsta vyformujte bochníček, který nechte odpočívat 5 minut.
Následně těsto opět přepracujte, aby v něm nezůstal vzduch. Pak už jen bochník dejte na plech vystlaný pečícím papírem, vrch bochníku hluboce zařízněte a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 70 minut. Upečený chléb nechte na mřížce vychladnout.
Upozornění: nepoužívejte formu na pečení, chléb by se dobře nepropekl. Pokud chcete péct v domácí pekárně, musíte bezpodmínečně vynechat program na kynutí, neboť tento chléb neobsahuje droždí ani kvásek.
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), pohanková mouka, bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1281 kJ / 302 kcal
Tuky
1,23 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,25 g
Sacharidy
66,58 g
z toho cukry
0,04 g
Vláknina
11,75 g
Bílkoviny
4,63 g
Sůl
1,22 g
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko