Toto trvanlivé plnotučné mléko bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu. Je vhodné pro lidi, kteří trpí laktózovou intolerancí (nesnášenlivostí laktózy). Mléko pochází z regionu Alp se od volně se pasoucích krav. Tyto krávy si vybírají horské bylinky, které jim nejvíce svědčí a chutnají, a to se projeví nejen v nutričních hodnotách mléka, ale také v jeho vůni a chuti. Toto mléko má smetanovější barvu v porovnání s běžným mlékem, lahodnou chuť a příjemnou vůni. Mléko je... Celý popis

Koupit za 65 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Toto trvanlivé plnotučné mléko bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu. Je vhodné pro lidi, kteří trpí laktózovou intolerancí (nesnášenlivostí laktózy). Mléko pochází z regionu Alp se od volně se pasoucích krav. Tyto krávy si vybírají horské bylinky, které jim nejvíce svědčí a chutnají, a to se projeví nejen v nutričních hodnotách mléka, ale také v jeho vůni a chuti. Toto mléko má smetanovější barvu v porovnání s běžným mlékem, lahodnou chuť a příjemnou vůni. Mléko je homogenizované a ošetřené ultravysokou teplotou (tzv. UHT technologie). Mléko se díky tomu nemusí skladovat před otevřením v ledničce a má delší trvanlivost. Bohužel má i jinou chuť než čerstvé mléko. Je proto dobrou volbou hlavně na cesty, na chatu, či do zásoby pro případ, že by čerstvé mléko došlo.

CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi přízaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.

OBSAH: 1 litr
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: fair trade plnotučné mléko*, enzym laktáza. Složka označená * pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah tuku 3,5 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:

Energetická hodnota
275 kJ/66 kcal

Tuky
3,6 g

z toho nasycené mastné kyseliny
2,4 g

Sacharidy
5,0 g

z toho cukry
5,0 g

z toho laktóza
< 0,1 g

Bílkoviny
3,3 g

Sůl
0,11 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Trvanlivé mléko plnotučné bez laktózy. Ošetřeno UHT ohřevem, homogenizováno. Skladujte do 20 °C. Po otevření skladujte do 8 °C a rychle spotřebujte.

DE-ÖKO-037
Zemědělská produkce EU
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Berchtesgadener Land
Objem 1 l
Bio ano