Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Ručně dělaná, bohatě zdobená pizza italské receptury. Vynikající chuť kvalitních surovin a tenkého těsta vynikne především díky pečení v šamotové peci a šokovému zmrazení, které je maximálně šetrné k zachování čerstvosti.  Pizza Dnešní známa podoba pizzy pochází z italské Neapole kolem 17. století. Jejími předchůdci by měli být chlebové placky či ploché koláče z Řecka a Egypta. Pizza bývala spíše jako jídlo pro chudé, obsahovala těsto, rajčata, olej,... Celý popis

Koupit za 150 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Ručně dělaná, bohatě zdobená pizza italské receptury. Vynikající chuť kvalitních surovin a tenkého těsta vynikne především díky pečení v šamotové peci a šokovému zmrazení, které je maximálně šetrné k zachování čerstvosti. 
Pizza
Dnešní známa podoba pizzy pochází z italské Neapole kolem 17. století. Jejími předchůdci by měli být chlebové placky či ploché koláče z Řecka a Egypta. Pizza bývala spíše jako jídlo pro chudé, obsahovala těsto, rajčata, olej, česnek, bazalku a oregáno. Zprvu se prodávala ve vozech na ulici a později vznikaly pizzerie i pro vyšší vrstvu. Nejznámější pizzou je Margherita, kterou vymyslel Rafael Esposito na počest královny Margerity - pizza měla obsahovat tři národní barvy Itálie: červená (rajče), zelená (bazalka) a bílá (sýr). První oficiální "italská americká" pizza pochází z r. 1943 a jmenovala se Chicago Style. První mraženou pizzu "uvedli na trh" bratří Celentanové v r. 1957.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 495 g