Vyzkoušejte vynikají, pálivé feferonky. Pálivé a vynikající feferonky od Edeky. Pro opravdové milovníky pikantního jídla. Pečlivý výběr kvalitních feferonek zajistí požitkářské chvíle těchto výborných papriček. Dovezeno z Německa Něco málo o feferonkách: Ať už se jedná o chilli, feferonku, pálivou papriku nebo peperoncino, všechny patří do rodu paprik a jsou to noční rostliny. Liší se pálivostí (účinná látka se nazývá kapsaicin a nachází se v semenech a v bílých oddělovacích blanách), velikostí... Celý popis
Koupit za 50 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Vyzkoušejte vynikají, pálivé feferonky.
Pálivé a vynikající feferonky od Edeky. Pro opravdové milovníky pikantního jídla. Pečlivý výběr kvalitních feferonek zajistí požitkářské chvíle těchto výborných papriček.
Dovezeno z Německa
Něco málo o feferonkách:
Ať už se jedná o chilli, feferonku, pálivou papriku nebo peperoncino, všechny patří do rodu paprik a jsou to noční rostliny. Liší se pálivostí (účinná látka se nazývá kapsaicin a nachází se v semenech a v bílých oddělovacích blanách), velikostí a barvou. Všechny druhy paprik jsou vytrvalé byliny, které rostou v různých formách. Rozmanitost rostlin se pohybuje od někdy až 1,50 m vysokých až po přízemní. Listy jsou vejčité s hladkými okraji. Papriky se obvykle sklízejí ještě zelené a poté se používají jako zelenina. Když je feferonka zralá, zčervená a je poněkud sladší.
PůvodFeferonky mají ohnivě pálivou chuť.
SezónaPálivé papriky jsou k dostání po celý rok. Vlastní sezóna (venku) trvá od konce léta do podzimu.
ChuťPálivé papriky mají ohnivě pálivou chuť, a proto by se měly používat střídmě.
PoužitíPřed přípravou chilli papričky podélně rozkrojte, a pokud nemáte rádi tak pálivé, odstraňte bílá pálivá semínka a oddělte slupky. Stejně jako u chilli se při přípravě vyhněte kontaktu s očima a sliznicemi. Pálivé papričky se používají čerstvé, naložené v octu nebo po sklizni sušené. Pálivé papriky chutnají výborně v salátech, na pizze, v omáčkách, pastách a v mnoha středomořských pokrmech.
SkladováníFeferonky lze skladovat v plastovém sáčku v chladničce asi 1 týden. Pro delší skladování vložte papričky do sklenice, zalijte je octem, pevně uzavřete a uložte do chladničky. Mimochodem, zmrazení a sušení není žádný problém.
Výživová hodnota/účinné látkyPálivé papričky obsahují vitamin C a vitamin E, které pomáhají chránit buňky před oxidativním stresem. Papriky také poskytují kyselinu listovou a vitamin B6, které podporují normální tvorbu krve. Podle lidového léčitelství může pálivost (kapsaicin) chilli papriček stimulovat metabolismus. Při vnějším použití může kapsaicin obsažený v chilli papričkách v pálivých náplastech a mastech zvýšit krevní oběh a zmírnit bolestivé potíže pohybového aparátu.
Pálivé a vynikající feferonky od Edeky. Pro opravdové milovníky pikantního jídla. Pečlivý výběr kvalitních feferonek zajistí požitkářské chvíle těchto výborných papriček.
Dovezeno z Německa
Něco málo o feferonkách:
Ať už se jedná o chilli, feferonku, pálivou papriku nebo peperoncino, všechny patří do rodu paprik a jsou to noční rostliny. Liší se pálivostí (účinná látka se nazývá kapsaicin a nachází se v semenech a v bílých oddělovacích blanách), velikostí a barvou. Všechny druhy paprik jsou vytrvalé byliny, které rostou v různých formách. Rozmanitost rostlin se pohybuje od někdy až 1,50 m vysokých až po přízemní. Listy jsou vejčité s hladkými okraji. Papriky se obvykle sklízejí ještě zelené a poté se používají jako zelenina. Když je feferonka zralá, zčervená a je poněkud sladší.
PůvodFeferonky mají ohnivě pálivou chuť.
SezónaPálivé papriky jsou k dostání po celý rok. Vlastní sezóna (venku) trvá od konce léta do podzimu.
ChuťPálivé papriky mají ohnivě pálivou chuť, a proto by se měly používat střídmě.
PoužitíPřed přípravou chilli papričky podélně rozkrojte, a pokud nemáte rádi tak pálivé, odstraňte bílá pálivá semínka a oddělte slupky. Stejně jako u chilli se při přípravě vyhněte kontaktu s očima a sliznicemi. Pálivé papričky se používají čerstvé, naložené v octu nebo po sklizni sušené. Pálivé papriky chutnají výborně v salátech, na pizze, v omáčkách, pastách a v mnoha středomořských pokrmech.
SkladováníFeferonky lze skladovat v plastovém sáčku v chladničce asi 1 týden. Pro delší skladování vložte papričky do sklenice, zalijte je octem, pevně uzavřete a uložte do chladničky. Mimochodem, zmrazení a sušení není žádný problém.
Výživová hodnota/účinné látkyPálivé papričky obsahují vitamin C a vitamin E, které pomáhají chránit buňky před oxidativním stresem. Papriky také poskytují kyselinu listovou a vitamin B6, které podporují normální tvorbu krve. Podle lidového léčitelství může pálivost (kapsaicin) chilli papriček stimulovat metabolismus. Při vnějším použití může kapsaicin obsažený v chilli papričkách v pálivých náplastech a mastech zvýšit krevní oběh a zmírnit bolestivé potíže pohybového aparátu.
Parametry
Výrobce | Edeka |