Tento hustý krémový jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu, a obsahuje živé mléčné kultury. Je ochucený štědrou dávkou malin, oslazený přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje aromata. Většina surovin pochází z fair trade projektů. VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených... Celý popis
Koupit za 22 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bio malinový jogurt bez laktózy BGL 150 g
Doprava:
zdarma
Skladem
22 Kč
Koupit za 22 Kč
Popis
Tento hustý krémový jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu, a obsahuje živé mléčné kultury. Je ochucený štědrou dávkou malin, oslazený přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje aromata. Většina surovin pochází z fair trade projektů.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi příznaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.
OBSAH: 150 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: bílý jogurt** (plnotučné mléko**, živá kultura), malinové pyré* 10 %, řepný cukr**, tapiokový škrob*, zahuštěná šťáva z červené řepy* jako barvivo, zahušťovadlo karobová moučka*, enzym laktáza. * = bio, ** = bio a fair. Obsah fair trade složek 86 %. Obsah tuku v mléčné složce 3,9 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
398 kJ/95 kcal
Tuky
3,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
2,0 g
Sacharidy
12,1 g
z toho cukry
11,5 g
z toho laktóza
< 0,1 g
Bílkoviny
3,7 g
Sůl
0,07 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Malinový jogurt bez laktózy. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
DE-ÖKO-037
Zemědělská produkce EU/mimo EU
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi příznaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.
OBSAH: 150 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: bílý jogurt** (plnotučné mléko**, živá kultura), malinové pyré* 10 %, řepný cukr**, tapiokový škrob*, zahuštěná šťáva z červené řepy* jako barvivo, zahušťovadlo karobová moučka*, enzym laktáza. * = bio, ** = bio a fair. Obsah fair trade složek 86 %. Obsah tuku v mléčné složce 3,9 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
398 kJ/95 kcal
Tuky
3,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
2,0 g
Sacharidy
12,1 g
z toho cukry
11,5 g
z toho laktóza
< 0,1 g
Bílkoviny
3,7 g
Sůl
0,07 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Malinový jogurt bez laktózy. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
DE-ÖKO-037
Zemědělská produkce EU/mimo EU
Parametry
Výrobce | Berchtesgadener Land |
Příchuť | malinové |
Bio | ano |
Hmotnost | 150 g |
Bezlepkové | ne |
Bez laktózy | ano |