Složení: Kvalitní tuňákové kousky Estass ve slunečnicovém oleji obsahují maso tuňáka pruhovaného. Konzervovaný tuňák Estass v tomto balení obsahuje 70% velkých kusů a 25% malých kousků tuňákového masa a 5% slunečnicového oleje. Neobsahuje žádné mleté kosti a kůže, tudíž nezapáchá. Maso je krásně růžové a velmi dobře chutná. Zdravé tuňákové kousky, které mají vysoký obsah bílkovin a malý podíl tuku. Jsou dobrým zdrojem fosforu, železa, draslíku, jodu, zinku či vitamínu A, E, B. Balení produktu:Hmotnost... Celý popis
Koupit za 337 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Tuňák Estass v rostlinném oleji 4x 250g
Doprava:
59 Kč
Skladem
337 Kč
Koupit za 337 Kč
Popis
Složení:
Kvalitní tuňákové kousky Estass ve slunečnicovém oleji obsahují maso tuňáka pruhovaného. Konzervovaný tuňák Estass v tomto balení obsahuje 70% velkých kusů a 25% malých kousků tuňákového masa a 5% slunečnicového oleje. Neobsahuje žádné mleté kosti a kůže, tudíž nezapáchá. Maso je krásně růžové a velmi dobře chutná. Zdravé tuňákové kousky, které mají vysoký obsah bílkovin a malý podíl tuku. Jsou dobrým zdrojem fosforu, železa, draslíku, jodu, zinku či vitamínu A, E, B.
Balení produktu:Hmotnost balení = 4x 250g. Pevný podíl masa = 4x 238gSkladujte v suchu a nevystavujte slunečnímu zářeníPo otevření zkonzumujteZóna odlovu: FAO 87Země původu: Ekvádor
Obsah potraviny:Tuňákové kousky ve slunečnicovém oleji mají vysoký obsah bílkovin a jen malý podíl tuku. Tuňákové maso je velmi dobrým zdrojem fosforu, železa, draslíku, jodu, zinku či vitamínu A, E, B. Kvalita rybího masa a oleje může být u každého výrobku odlišná, tak jako velikost podílu obou složek.
Způsob úpravy: Sterilizováno
Složení: 95% tuňák pruhovaný (katsuwonus pelamis), 5% slunečnicový olej a sůl
Trvanlivost výrobku = 3 ROKY
Tuňák obecný (Thunnus thynnus), také tuňák modroploutvý a tuňák pruhovaný, je ryba z čeledi makrelovitých rozšířená v Atlantském oceánu, Středozemním a Černém moři. Chová také v chovech poblíž Japonska. Dosahuje běžně délky 2–2,5 metrů při váze mezi 225 a 250 kg. Tuňák loví menší ryby, a to často i ve velkých hloubkách.
Tuňák je jednou z nejběžněji lovených ryb. Ze syrového masa se připravuje japonské jídlo suši. Právě v Japonsku končí 80 % vylovené populace tichomořského tuňáka obecného. Masově je konzumován také v Evropě a Spojených státech.
Tuňáci jsou považováni za teplokrevné živočichy (tzv. regionální endotermie), teplota některých částí těla tuňáka obecného může být až o 21 °C vyšší než teplota okolní vody.
Ohrožení tuňáka
Množství ulovených tuňáků se za poslední dekádu zdvojnásobilo, což učinilo z většiny zástupců rodu ohrožené druhy. V oblasti Středozemního moře se v důsledku intenzivního lovu ocitl na pokraji vyhubení. V listopadu 2009 Mezinárodní komise pro ochranu tuňáků v Atlantiku (ICCAT) snížila celosvětové kvóty pro lov tuňáka cca o 40 % na 13,5 tisíce tun ročně.
Ekologicky šetrným lovem tuňáka je chycení na prut s vlascem nebo pomocí vláčení nástrah (trolling) a to nejlépe tuňáka pruhovaného, který není tolik ohrožen. V Británii se některé obchodní řetězce dostaly pod tlak konzumentů, aby řádně lovené tuňáky označily na obalu výrobku. Ani tyto ekologické aktivity však dosud nebyly zcela úspěšné.
Maso tuňáka a jeho využití
Konzumace tuňáka pomůže nejen zdraví, ale také půvabu. Látky v něm obsažené totiž zlepšují kvalitu vlasů a nehtů a zmírňují projevy lupénky. Velký podíl na tom má také fosfor, důležitý pro zdraví zubů. Jde vskutku o rybu lahůdkovou, jejímž velkým plus je mimo jiné i nízký počet kostí.
Sushi, steak i sushimi
Tuňák je nepostradatelnou součástí orientální, zejména japonské kuchyně, kde se zpracovává na mnoho způsobů. Nejkvalitnější a také nejdražší je lehounce prorostlé maso, japonsky zvané toro, které se používá nejen na stále populárnější sushi, ale také se z něj připravují vynikající steaky, jejichž červená barva přechází při smažení postupně od bílé do zlatavé. Lahodnou delikatesou jsou také sashimi. Toto označení znamená v japonštině čerstvé, od čehož se odvíjí i jejich příprava. Jde buď o slabounce nakrájené, nebo o něco silnější plátky syrového masa tuňáka, vždy ale bez typického rybího aroma.
Zatímco sushi tvoří spíš hlavní chod, sashimi přichází na stůl zpravidla jako předkrm. Silnější plátky s půvabným mramorováním se podávají se sójovou omáčkou, tence nalístkované masa tuňáka zase s wasabi, ponzo-omáčkou a nakládaným zázvorem gari.
Nutriční hodnoty tuňáka
Z nutričního hlediska jde o velmi dobrý zdroj bílkovin, ve 100g dávce najdeme až 25 gramů bílkovin. Hodí se proto i lidem, kteří se věnují cvičení.
Kromě omega-3 mastných kyselin v něm najdeme i omega-6 mastné kyseliny. Ve velkém obsahuje i některé vitamíny a minerály. Z vitamínů jde především o vitamin A, vitamin B12, vitamin B6, niacin, thiamin a riboflavin. Z minerálů dominují fosfor, draslík, hořčík, selen a již zmíněný sodík.
Výhody konzumace tuňáka
Složení tuňáka se stará o několik prospěšných účinků. Jako tlustá ryba obsahuje hodně omega-3 mastných kyselin, díky čemuž má prospěšné účinky na zdraví srdce, mozku, očí či zlepšení stavu pokožky a boji proti chronickým zánětům.
Parametry
Výrobce | Estass |