Tento extra panenský olivový olej je vyroben převážně z plodů olivovníků starších více než 100 let, což přispívá k jeho výjimečné kvalitě. Kombinace odrůd Arbequina, Cobrançosa, Cordovil, Frantoio, Galega a Carrasquenha dala vzniknout hladkému a harmonickému oleji s výraznou, čerstvou chutí, která přechází do jemné hořkosti a pikantnosti. Olej je lisován za studena při teplotě nepřesahující 27 °C, čímž je zajištěno uchování všech jeho přirozených vlastností a chutí. Typická chuť této oblasti Alentejo... Celý popis
Koupit za 625 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Tento extra panenský olivový olej je vyroben převážně z plodů olivovníků starších více než 100 let, což přispívá k jeho výjimečné kvalitě. Kombinace odrůd Arbequina, Cobrançosa, Cordovil, Frantoio, Galega a Carrasquenha dala vzniknout hladkému a harmonickému oleji s výraznou, čerstvou chutí, která přechází do jemné hořkosti a pikantnosti.
Olej je lisován za studena při teplotě nepřesahující 27 °C, čímž je zajištěno uchování všech jeho přirozených vlastností a chutí. Typická chuť této oblasti Alentejo se skvěle hodí jak pro tepelnou úpravu jídel, tak pro marinování, a samozřejmě vynikne i samotný s čerstvou bagetou. Maximální kyselost oleje je 0,3 %.
Olivy jsou zpracovány ihned po sklizni v mlýně Esporão v Reguengos de Monsaraz. Extrakce probíhá za studena při teplotě nepřesahující 27 °C, čímž je zajištěna maximální čerstvost a zachování všech aromatických složek.
Olivy jsou rychle rozemlety a následně procházejí tepelným výměníkem, aby se zkrátila doba extrakce. Poté se mechanickou odstředivkou oddělí olej od výlisků a ihned filtruje a balí. Tento proces zaručuje výjimečnou kvalitu a čistotu oleje.
Skladování
Skladujte v suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Složení
Extra panenský olivový olej: výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Země původu
Portugalsko
Výživové údaje na 100ml
Energetická hodnota
3389 kJ/824 kcal
Tuky
91,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny
13 g
z toho mononenasycené mastné kyseliny
70 g
z toho polynenasycené mastné kyseliny
8,6 g
Sacharidy
0 g
z toho cukry
0 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0 g
Olej je lisován za studena při teplotě nepřesahující 27 °C, čímž je zajištěno uchování všech jeho přirozených vlastností a chutí. Typická chuť této oblasti Alentejo se skvěle hodí jak pro tepelnou úpravu jídel, tak pro marinování, a samozřejmě vynikne i samotný s čerstvou bagetou. Maximální kyselost oleje je 0,3 %.
Olivy jsou zpracovány ihned po sklizni v mlýně Esporão v Reguengos de Monsaraz. Extrakce probíhá za studena při teplotě nepřesahující 27 °C, čímž je zajištěna maximální čerstvost a zachování všech aromatických složek.
Olivy jsou rychle rozemlety a následně procházejí tepelným výměníkem, aby se zkrátila doba extrakce. Poté se mechanickou odstředivkou oddělí olej od výlisků a ihned filtruje a balí. Tento proces zaručuje výjimečnou kvalitu a čistotu oleje.
Skladování
Skladujte v suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Složení
Extra panenský olivový olej: výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Země původu
Portugalsko
Výživové údaje na 100ml
Energetická hodnota
3389 kJ/824 kcal
Tuky
91,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny
13 g
z toho mononenasycené mastné kyseliny
70 g
z toho polynenasycené mastné kyseliny
8,6 g
Sacharidy
0 g
z toho cukry
0 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0 g
Parametry
Výrobce | Herdade Do Esporao |
Objem | 750 ml |
Druh oleje | olivové |