Ne všichni mají to štěstí, aby si mohli dopřát sladké, kdykoli na něj dostanou chuť. Ať už kvůli hmotnosti, nebo kvůli problémům s hladinou cukru v krvi. Zatímco na váhový přírůstek je třeba dohlédnout, diabetici mají dnes naštěstí k dispozici různé alternativy. Jednou z nich je krystalická fruktóza neboli ovocný cukr. Nezapomeňte však, že sladivost je až o 30 % vyšší než u klasického řepného cukru, tak to s fruktózou příliš nepřežeňte. Výborně se hodí jak pro běžné slazení, tak pro pečení. ovocný... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
LABETA Fruktóza 500g
Doprava:
49 Kč
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Labeta Fruktóza 500 g
Doprava:
49 Kč
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Popis
Ne všichni mají to štěstí, aby si mohli dopřát sladké, kdykoli na něj dostanou chuť. Ať už kvůli hmotnosti, nebo kvůli problémům s hladinou cukru v krvi. Zatímco na váhový přírůstek je třeba dohlédnout, diabetici mají dnes naštěstí k dispozici různé alternativy. Jednou z nich je krystalická fruktóza neboli ovocný cukr. Nezapomeňte však, že sladivost je až o 30 % vyšší než u klasického řepného cukru, tak to s fruktózou příliš nepřežeňte. Výborně se hodí jak pro běžné slazení, tak pro pečení.
ovocný cukr vhodný pro diabetiky
o 30% vyšší sladivost, než u řepného cukru
nahradíte-li při slazení potravin řepný cukr nebo glukózu fruktózou, dochází k menšímu nárůstu hladiny glukózy v krvi.
Použití:
Fruktóza je monosacharid obsažený ve zralém ovoci. Krystalická fruktóza se může použít jako ostatní sladidla. Vzhledem k vyšší sladivosti je dávkování o 30 % nižší než u řepného cukru - sacharózy. Při použití do moučníků a pečiva dochází při pečení k rychlejší karamelizaci fruktózy (ztmavnutí), proto je nutné snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.
Složení:
krystalická fruktóza
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1700/ 400, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 100, z toho cukry [g]: 100, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01, Vláknina [g]: < 0,5
Balení:
500 g
ovocný cukr vhodný pro diabetiky
o 30% vyšší sladivost, než u řepného cukru
nahradíte-li při slazení potravin řepný cukr nebo glukózu fruktózou, dochází k menšímu nárůstu hladiny glukózy v krvi.
Použití:
Fruktóza je monosacharid obsažený ve zralém ovoci. Krystalická fruktóza se může použít jako ostatní sladidla. Vzhledem k vyšší sladivosti je dávkování o 30 % nižší než u řepného cukru - sacharózy. Při použití do moučníků a pečiva dochází při pečení k rychlejší karamelizaci fruktózy (ztmavnutí), proto je nutné snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.
Složení:
krystalická fruktóza
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1700/ 400, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 100, z toho cukry [g]: 100, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01, Vláknina [g]: < 0,5
Balení:
500 g
Parametry
Výrobce | Labeta |