Používání: Cejlonská skořice má stejně jako běžná skořice nepřeberné množství využití a to především v kuchyni. Její neodolatelná vůně a chuť dodá šmrnc nepřebernému množtví zákusků, jako jsou perníky, koláče nebo ovesné kaše. Avšak nemusíte se bát ji použít i ve slaných pokrmech, například rajské omáčce pomůže dodat jemně štiplavou chuť. A o jejím použití v teplých nápojích snad ani nemusíme psát. Horký jablečný mošt s trochou skořice umí v zimě krásně zahřát a svařené víno kromě oblíbené chuti... Celý popis
Koupit za 172 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Používání:
Cejlonská skořice má stejně jako běžná skořice nepřeberné množství využití a to především v kuchyni. Její neodolatelná vůně a chuť dodá šmrnc nepřebernému množtví zákusků, jako jsou perníky, koláče nebo ovesné kaše. Avšak nemusíte se bát ji použít i ve slaných pokrmech, například rajské omáčce pomůže dodat jemně štiplavou chuť. A o jejím použití v teplých nápojích snad ani nemusíme psát. Horký jablečný mošt s trochou skořice umí v zimě krásně zahřát a svařené víno kromě oblíbené chuti dokáže především příjemnou skořicovou vůní přilákat snad každého.
Použití cejlonské skořice se však nemusí omezovat pouze na kulinářšké umění. Její využití můžete najít také v kosmetice, tradiční medicíně, aromaterapii nebo ve vonných svíčkách.
Zdravotní benefity:
podporuje trávení a zmírňuje plynatost
zlepšuje koncetraci
napomáhá regulovat hladinu cukru v krvi
je přírodním afrodiziakem
má protizánětlivé účinky
napomáhá snižovat cholesterol
Doporučené užívání / dávkování:
Použití skořice je velmi individuální, můžete se držet receptu a nebo zkrátka dochucovat podle chuti.
Upozornění:
Cejlonská skořice obsahuje nižší množství kumarinu než běžný druh skořice. Kumarin je látka, která může být ve velkém množství toxická pro játra.
Zajímavosti a historie:
Málokdo ví, že koření skořice je vlastně šušená kůra stromu nazývaného Cinnamomum neboli česky skořicovníku. Pokud se však zaměříme přímo na cejlonskou skořici, mluvíme pak o kůře skořicovníku pravého, proto tento druh koření můžeme nazývat také jako skořice pravá. Jedná se o kvalitnější druh skořice s intenzivnější vůní, za kterou může, již zmíněné, větší množství cinnamaldehydu.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 317 kCalTuky: 3,2 g- z toho nasycené: 0,90 gSacharidy: 56,00 g- z toho cukry: 55,40 gVláknina: 24,40 gBílkovina: 3.90 gSůl: 0,05 g
Cejlonská skořice má stejně jako běžná skořice nepřeberné množství využití a to především v kuchyni. Její neodolatelná vůně a chuť dodá šmrnc nepřebernému množtví zákusků, jako jsou perníky, koláče nebo ovesné kaše. Avšak nemusíte se bát ji použít i ve slaných pokrmech, například rajské omáčce pomůže dodat jemně štiplavou chuť. A o jejím použití v teplých nápojích snad ani nemusíme psát. Horký jablečný mošt s trochou skořice umí v zimě krásně zahřát a svařené víno kromě oblíbené chuti dokáže především příjemnou skořicovou vůní přilákat snad každého.
Použití cejlonské skořice se však nemusí omezovat pouze na kulinářšké umění. Její využití můžete najít také v kosmetice, tradiční medicíně, aromaterapii nebo ve vonných svíčkách.
Zdravotní benefity:
podporuje trávení a zmírňuje plynatost
zlepšuje koncetraci
napomáhá regulovat hladinu cukru v krvi
je přírodním afrodiziakem
má protizánětlivé účinky
napomáhá snižovat cholesterol
Doporučené užívání / dávkování:
Použití skořice je velmi individuální, můžete se držet receptu a nebo zkrátka dochucovat podle chuti.
Upozornění:
Cejlonská skořice obsahuje nižší množství kumarinu než běžný druh skořice. Kumarin je látka, která může být ve velkém množství toxická pro játra.
Zajímavosti a historie:
Málokdo ví, že koření skořice je vlastně šušená kůra stromu nazývaného Cinnamomum neboli česky skořicovníku. Pokud se však zaměříme přímo na cejlonskou skořici, mluvíme pak o kůře skořicovníku pravého, proto tento druh koření můžeme nazývat také jako skořice pravá. Jedná se o kvalitnější druh skořice s intenzivnější vůní, za kterou může, již zmíněné, větší množství cinnamaldehydu.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 317 kCalTuky: 3,2 g- z toho nasycené: 0,90 gSacharidy: 56,00 g- z toho cukry: 55,40 gVláknina: 24,40 gBílkovina: 3.90 gSůl: 0,05 g
Parametry
Výrobce | MámeChuť |
Značka | MámeChuť |
Země původu | Madagaskar |