Cava Paul Cheneau - Brut Reserva "Blanc de Blancs" Xarel.lo 40%; Macabeo 45% a Chardonnay 15% (Parellada dle ročníku) Alc.: 12 % obj. Cukr: 12g/l Kyseliny: 4 g/l Zrání na lahvi: 24 měsíců Po pečlivé selekci hroznů víno podstupuje první fermentaci v nerezových tancích za nízké teploty okolo 12 - 14 °C, aby se mohlo rozvinout sekundární aroma. Poté víno podléhá druhotné fermentaci na lahvi dle tradiční metody Champenoise. Cava potom takto zraje na svých kalech v tichém a tmavém sklepě. Slámově... Celý popis

Koupit za 374 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Cava Paul Cheneau - Brut Reserva "Blanc de Blancs"

Xarel.lo 40%; Macabeo 45% a Chardonnay 15% (Parellada dle ročníku)
Alc.: 12 % obj.
Cukr: 12g/l
Kyseliny: 4 g/l
Zrání na lahvi: 24 měsíců

Po pečlivé selekci hroznů víno podstupuje první fermentaci v nerezových tancích za nízké teploty okolo 12 - 14 °C, aby se mohlo rozvinout sekundární aroma. Poté víno podléhá druhotné fermentaci na lahvi dle tradiční metody Champenoise. Cava potom takto zraje na svých kalech v tichém a tmavém sklepě.

Slámově žlutá barva se zelenkavými podtóny. Jemné a konstatní perlení. Na nose je elegatní s tóny přezrálého ovoce, medu, mandlí, sušených bylinek a pečiva. Velmi živá a dobře vybalancovaná kyselinka se sametovým projevem. V chuti najdeme kandované ovoce a med. Elegantní a komplexní cava s krásným koncem. Hodí se k široké škále lehkých jídel, tapas či jako bezchybný aperitiv. Doporučená teplota podávání 5-7 °C.

CAVA je španělské šumivé víno vyráběné tradiční metodou druhotného kvašení Champenoise. Cavu lze vyrábět pouze v oblastech s ochrannou známkou původu DO Cava.
Zobrazit více

Parametry

Objem 0.75 l
Obsah cukru suché
Odrůda merlot