Tradiční nádoba Kalabasa se vyrábí vydlabáním tykvové rostliny, u nás známé jako kalabasa nebo indická okurka. V Evropě se Kalabasy začaly používat koncem 17. století. Místo klasického materiálu se rozšířily i jiné, jako například oblíbená keramika. Výhodou keramiky je její životnost a snadná údržba, na rozdíl od tykve, stěny keramické Kalabasy nenavlhnou a díky tomu neplesniví. Stačí ji tedy opláchnout ve vodě. Navíc v ní oproti tradiční tykvi maté vydrží déle teplé. Do kalabasy s bombillou uvnitř... Celý popis
Koupit za 309 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Oriental Keramická kalabasa Standard Natural 350ml
Doprava:
40 Kč
Skladem
309 Kč
Koupit za 309 Kč
Oriental Keramická kalabasa Standard Natural 350 ml
Doprava:
45 Kč
Skladem
259 Kč
Koupit za 259 Kč
Oriental Keramická kalabasa Standard Natural 350 ml
Doprava:
79 Kč
Skladem
180 Kč
Koupit za 180 Kč
Oriental Keramická kalabasa Standard Natural 350 ml
Doprava:
104 Kč
Skladem
170 Kč
Koupit za 170 Kč
Popis
Tradiční nádoba Kalabasa se vyrábí vydlabáním tykvové rostliny, u nás známé jako kalabasa nebo indická okurka. V Evropě se Kalabasy začaly používat koncem 17. století. Místo klasického materiálu se rozšířily i jiné, jako například oblíbená keramika.
Výhodou keramiky je její životnost a snadná údržba, na rozdíl od tykve, stěny keramické Kalabasy nenavlhnou a díky tomu neplesniví. Stačí ji tedy opláchnout ve vodě. Navíc v ní oproti tradiční tykvi maté vydrží déle teplé.
Do kalabasy s bombillou uvnitř nasypeme 2 - 3 čajové lžičky lístků Maté. Voda ohřátá na 80 stupňů se lije po kovové slámce, což zajistí, že se maté nespálí. Proces dolívání se opakuje, dokud má maté sílu a dokud chutná. Maté můžeme pít i sladké tak, že na lístky maté v kalabase přidáme cukr.
Materiál: keramika
Objem: 350 ml
Výhodou keramiky je její životnost a snadná údržba, na rozdíl od tykve, stěny keramické Kalabasy nenavlhnou a díky tomu neplesniví. Stačí ji tedy opláchnout ve vodě. Navíc v ní oproti tradiční tykvi maté vydrží déle teplé.
Do kalabasy s bombillou uvnitř nasypeme 2 - 3 čajové lžičky lístků Maté. Voda ohřátá na 80 stupňů se lije po kovové slámce, což zajistí, že se maté nespálí. Proces dolívání se opakuje, dokud má maté sílu a dokud chutná. Maté můžeme pít i sladké tak, že na lístky maté v kalabase přidáme cukr.
Materiál: keramika
Objem: 350 ml
Parametry
Výrobce | Oriental |
Materiál | keramické |
Objem | 350 ml |