Skořice pravá cejlonská Pravá skořice nese název Cinammonum Zeylonicum a ne nadarmo je považována za tu nejlepší na světě. Pěstuje se zejména na Srí Lance, Madagaskaru, Brazílii či v Karibiku. Světle hnědá barva a křehká struktura připomínající doutník, to je charakteristický vzhled pravé skořice. Její vůně je příjemně jemná a má tropickou ovocnou chuť s citrónovými tóny. Skořice pravá na rozdíl od skořice cassia obsahuje minimum kumarinu, což je přírodní toxin, který má ve větším množství negativní... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vital Country Skořice cejlonská mletá 250 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Popis
Skořice pravá cejlonská
Pravá skořice nese název Cinammonum Zeylonicum a ne nadarmo je považována za tu nejlepší na světě. Pěstuje se zejména na Srí Lance, Madagaskaru, Brazílii či v Karibiku. Světle hnědá barva a křehká struktura připomínající doutník, to je charakteristický vzhled pravé skořice.
Její vůně je příjemně jemná a má tropickou ovocnou chuť s citrónovými tóny. Skořice pravá na rozdíl od skořice cassia obsahuje minimum kumarinu, což je přírodní toxin, který má ve větším množství negativní účinky na zdraví.
Vyhněte se levnější a méně kvalitní skořici
Na trhu můžete narazit nejčastěji na 3 druhy skořice, které mají k pravé skořici opravdu daleko. Pozor si dejte na ty skořice s názvem Cinnamomum cassia, loureiroi či burmannii. Tyto druhy se pěstují hlavně v Číně, Vietnamu a Indonésii.
Tyto odrůdy skořice poznáte podle tmavé barvy, jsou na dotek tvrdší, hrubší a srolovány jsou do jedné vrstvy. A co je hlavní, chuť je trpká, ostřejší až palčivá, takže nic, co by stálo za ochutnání a používání. Navíc tyto nepravé skořice obsahují vyšší množství kumarinu.
Složení
100% skořice pravá mletá (Cinnamomum zeylanicum).
Výživové údaje na 100 g
Energie
1326 kJ / 317 kcal
Tuky
3,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,9 g
Sacharidy
56,0 g
z toho cukry
55,4 g
Bílkoviny
3,9 g
Vláknina
24,4 g
Sůl
0,05 g
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Madagaskar
Pravá skořice nese název Cinammonum Zeylonicum a ne nadarmo je považována za tu nejlepší na světě. Pěstuje se zejména na Srí Lance, Madagaskaru, Brazílii či v Karibiku. Světle hnědá barva a křehká struktura připomínající doutník, to je charakteristický vzhled pravé skořice.
Její vůně je příjemně jemná a má tropickou ovocnou chuť s citrónovými tóny. Skořice pravá na rozdíl od skořice cassia obsahuje minimum kumarinu, což je přírodní toxin, který má ve větším množství negativní účinky na zdraví.
Vyhněte se levnější a méně kvalitní skořici
Na trhu můžete narazit nejčastěji na 3 druhy skořice, které mají k pravé skořici opravdu daleko. Pozor si dejte na ty skořice s názvem Cinnamomum cassia, loureiroi či burmannii. Tyto druhy se pěstují hlavně v Číně, Vietnamu a Indonésii.
Tyto odrůdy skořice poznáte podle tmavé barvy, jsou na dotek tvrdší, hrubší a srolovány jsou do jedné vrstvy. A co je hlavní, chuť je trpká, ostřejší až palčivá, takže nic, co by stálo za ochutnání a používání. Navíc tyto nepravé skořice obsahují vyšší množství kumarinu.
Složení
100% skořice pravá mletá (Cinnamomum zeylanicum).
Výživové údaje na 100 g
Energie
1326 kJ / 317 kcal
Tuky
3,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,9 g
Sacharidy
56,0 g
z toho cukry
55,4 g
Bílkoviny
3,9 g
Vláknina
24,4 g
Sůl
0,05 g
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Madagaskar
Parametry
Výrobce | Vital Country |
Druh koření | skořice |
Hmotnost | 250 g |