Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso a také pro dochucení hotových pokrmů. Ječmenné miso má jemnou chuť a aroma. V biokvalitě. Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sojových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí tradičním stoletým způsobem tak, že se vybrané sojové boby zatěžkají kamenem a následně fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích. Japonci si bez miso pasty svou kuchyň nedovedou... Celý popis

Koupit za 235 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso a také pro dochucení hotových pokrmů. Ječmenné miso má jemnou chuť a aroma. V biokvalitě.

Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sojových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí tradičním stoletým způsobem tak, že se vybrané sojové boby zatěžkají kamenem a následně fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.

Japonci si bez miso pasty svou kuchyň nedovedou představit. Ostatně miso polévkou svůj i den začínají. A tak vývar s miso pastou srkají již jako první jídlo dne na snídani. Miso pastu můžete použít jako základ miso polévky, pro zjemnění jídla, ale vykouzlíte z ní i neobvyklou zálivku na salát.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
SÓJOVÉ boby*, JEČNÉ kroupy* 41,5 %, jedlá sůl mořská, voda, enzym (Aspergillus oryzae). Pasterováno. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny:
Lepek, Sója

Skladování:
Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.

Legislativní zařazení:
Fermentovaná pasta ze sójových bobů a ječných krup.

Země původu:
Evropská unie

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Používá se pro dochucení polévek, omáček, zálivek, pomazánek a zeleninových pokrmů a pokrmů z mořských řas. Přidává se do horkého již hotového pokrmu. Nevařte. Pokrm by ztratil charakteristické miso aroma. Miso je velmi slané, proto již není potřeba pokrm solit.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Danival
Hmotnost 390 g