Vlašská jádra půlky 1kg Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah? Ořechy jsou úžasným zdrojem zdraví prospěšných látek, který můžete mít vždy po ruce, a zároveň výborně zasytí. Jsou zdravou a rychlou svačinkou, stačí si jen vybrat, které oříšky budou zrovna pro vaši rodinu ty pravé. Všechny ořechy dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch... Celý popis

Koupit za 279 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vlašská jádra půlky 1kg

Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah?

Ořechy jsou úžasným zdrojem zdraví prospěšných látek, který můžete mít vždy po ruce, a zároveň výborně zasytí. Jsou zdravou a rychlou svačinkou, stačí si jen vybrat, které oříšky budou zrovna pro vaši rodinu ty pravé.

Všechny ořechy dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.

Věděli jste, že…

Ořešák začíná plodit až ve věku kolem 10 let?

Ořešák královský, resp. ořešák vlašský, pochází z Balkánu a Střední Asie, ale dnes je již rozšířený téměř po celém světě. Stromy dorůstají až do výšky 45 metrů a daří se mu na tmavých místech. Jadřince vlašských oříšků jsou schované ve tvrdé skořápce a stejně jako mandle či lískové oříšky tedy patří mezi skořápkové plody.

Proč právě vlašské ořechy?

Stejně jako jiné druhy ořechů mají i ty vlašské spoustu benefitů pro naše zdraví. Jsou velmi výživné, protože obsahují kvalitní tuky (nenasycené mastné kyseliny), bílkoviny a také spoustu vitamínů a minerálů.

Z mastných kyselin se v případě vlašáků jedná převážně o omega-3, které pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporují rozvoj mozku. Nemají tendenci se ukládat do tukových zásob, takže se nemusíte bát, že by těch pár oříšků denně mohlo uškodit vaší postavě- pokud je tedy nebudete jíst po kilech.

Ve srovnání s ostatními ořechy jsou navíc „vlašáky“ nejvýznamnějším zdrojem antioxidantů a mají protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Vlašské ořechy stabilizují hladinu tuků v krvi, cholesterol, krevní tlak a snižují riziko infarktu.

Alergikům zase pomáhají s astmatem, a protože posilují střeva, nepřímo také pozitivně ovlivňují imunitu, jelikož podle moderní medicíny imunita začíná ve střevech.

Jsou navíc vhodné i pro diabetiky trpícími druhým typem cukrovky – zvýšení hladiny hořčíku v krvi podporuje funkci inzulinu a tím lépe upravuje hodnoty krevního cukru.

Už pár oříšků denně při pravidelné konzumaci pozitivně ovlivní vaše srdce, pokožku, vlasy, nehty a také vaši ložnici, jelikož mají příznivý vliv na sexuální potenci. Obsažené živiny harmonizují lidskou psychiku a podporují tak v rodině dobrou náladu.

Svým tvarem a povrchem připomínají mozek, jehož činnost i činnost celé nervové soustavy díky obsahu zdraví prospěšných látek jednoznačně zlepšují. Obsahují totiž vitamíny skupiny B, omega 3, jód, selen a díky tomu jsou „vlašáky“ skvělým pomocníkem pro zajištění zdravého vývoje našich nejmenších.

Z vitamínů ve „vlašácích“ najdeme vitamín E, B1 či B6. Dále pak sůl, minerály jako hořčík, měď a zinek a také kyselinu listovou, kterou potřebují v pravidelných dávkách doplňovat především nastávající maminky.

Vlašské ořechy se třídí mnoha způsoby. Můžeme je rozlišovat podle barevnosti na extra světlé, světlé, světlé amber a amber. Dále pak podle počtu fragmentů na půlky (motýlci) čtvrtky (půlky půlek), osminky (půlky čtvrtek) a v neposlední řadě podle velikosti na baby, medium, large a jumbo.

Jak regenerovat vlašské ořechy?

Pokud chcete dosáhnout nejčerstvější chuti a lepší stravitelnosti ořechů, doporučujeme je před konzumací namočit na cca 10 hodin do vody. Během této doby je vhodné vodu alespoň jednou vyměnit a před použitím slít.

Zajímavou alternativou úpravy je pražení. Nechte ořechy rozvonět v troubě při teplotě 170 °C po dobu asi 15 minut, nebo je upražte na suché pánvi 3-5 min.

- Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
- Složení: jádra vlašského ořechu 100 %
- Návod na použití: Ořechy mají široké využití ve studené i teplé kuchyni. Jsou vhodné na vaření i pečení, ale hlavně jen tak na svačinu. Pro doplnění chuti a dalších živin je můžeme namixovat s jinými ořechy nebo sušeným ovocem a dětem tak vytvořit super výživnou a dobrou svačinku, která je vždy po ruce.
Vyrábí se z nich olej, mouka, pasta, máslo, jsou vhodné do müsli tyčinek, kaší, granoly, na pečení, nebo třeba do salátů. Na našem eshopu jsou dostání v mnoha velikostech i způsobech úpravy, stačí si jen vybrat.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)2738/654Bílkoviny (g)15,2Tuky (g)65,2Z toho nasycené mastné k. (g)6,1Sacharidy (g)14Z toho cukry (g)-Vláknina (g)6,7Sůl (g)0,02
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Diana Company
Druh vlašské ořechy
Hmotnost 1000 g