Myanmar A Lel Chaung - objevitelská edice Chuťový profil: zelené jablko, vanilka, rozinky, lískový oříšek Oblast: Ywangan, Shan State Farmářská skupina: Shwe Taung Thu  Odrůda: 100% arabica red catuai Zpracování kávy: naturální Nadmořská výška:  1282 m.n.m.  Sklizeň: 2023 Skupina farmářů Shwe Taung Thu, což znamená „Zlatý farmář“, se skládá z drobných zemědělců Danu a Pa-O, kteří produkují speciální kávu v oblasti Ywangan na jihu státu Shan, ve východní části Myanmaru. Skupina poskytuje svým členům... Celý popis

Koupit za 360 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Myanmar A Lel Chaung - objevitelská edice
Chuťový profil: zelené jablko, vanilka, rozinky, lískový oříšek
Oblast: Ywangan, Shan State
Farmářská skupina: Shwe Taung Thu 
Odrůda: 100% arabica red catuai
Zpracování kávy: naturální
Nadmořská výška:  1282 m.n.m. 
Sklizeň: 2023

Skupina farmářů Shwe Taung Thu, což znamená „Zlatý farmář“, se skládá z drobných zemědělců Danu a Pa-O, kteří produkují speciální kávu v oblasti Ywangan na jihu státu Shan, ve východní části Myanmaru. Skupina poskytuje svým členům vedení, finanční podporu, technickou pomoc a propojuje je s trhy s cílem zajistit spravedlivé obchodní podmínky pro jejich kávu.

Káva s názvem A Lel Chaung je pojmenovaná podle vesnice, ve které je pěstována, a která zahrnuje 180 domácností členů. Každá komunita má svou vlastní pracovní skupinu, která je zodpovědná za správu zpracování kávy ve vesnici. Důraz je kladen výhradně na výrobu suchých naturálek – klima a terroir jsou zvláště vhodné pro tento proces, s velmi suchým teplem během sezóny sklizně, což poskytuje vynikající podmínky pro sušení.

Proč tato káva patří do naší objevitelské edice?
Káva z Myanmaru je výjimečná nejen svou chutí, ale i svou historií a není zatím běžně dostupná na poličkách kaváren nabízející výběrovou kávu
Historie pěstování kávy v Myanmaru sahá do konce 19. století, kdy byla káva představena britskými kolonisty. Po získání nezávislosti v roce 1948 došlo k pozdějšímu masivnímu rozvoji produkce kávy, především po politických reformách v roce 2011, které podporovaly rozvoj zemědělství a káva se začala považovat za komerční plodinu.
Produkce kvalitní, výběrové kávy v Myanmaru začala teprve v roce 2015 a první sklizně byly do Evropy přivezeny v roce 2017. 

Doporučená příprava espressa (doppia)

20,5 g
množství kávy

44 g
výsledný objem

30 s
čas extrakce

Jak si správně připravit kávu?
Jak správně skladovat výběrovou kávu?
Kde můžete naši kávu ochutnat?
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dos Mundos
Země původu Myanmar
Chuť kávy ovocná
Způsob přípravy do překapávače