Myanmar A Lel Chaung - objevitelská edice Chuťový profil: zelené jablko, vanilka, rozinky, lískový oříšek Oblast: Ywangan, Shan State Farmářská skupina: Shwe Taung Thu Odrůda: 100% arabica red catuai Zpracování kávy: naturální Nadmořská výška: 1282 m.n.m. Sklizeň: 2023 Skupina farmářů Shwe Taung Thu, což znamená „Zlatý farmář“, se skládá z drobných zemědělců Danu a Pa-O, kteří produkují speciální kávu v oblasti Ywangan na jihu státu Shan, ve východní části Myanmaru. Skupina poskytuje svým členům... Celý popis
Koupit za 360 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Myanmar A Lel Chaung - objevitelská edice
Chuťový profil: zelené jablko, vanilka, rozinky, lískový oříšek
Oblast: Ywangan, Shan State
Farmářská skupina: Shwe Taung Thu
Odrůda: 100% arabica red catuai
Zpracování kávy: naturální
Nadmořská výška: 1282 m.n.m.
Sklizeň: 2023
Skupina farmářů Shwe Taung Thu, což znamená „Zlatý farmář“, se skládá z drobných zemědělců Danu a Pa-O, kteří produkují speciální kávu v oblasti Ywangan na jihu státu Shan, ve východní části Myanmaru. Skupina poskytuje svým členům vedení, finanční podporu, technickou pomoc a propojuje je s trhy s cílem zajistit spravedlivé obchodní podmínky pro jejich kávu.
Káva s názvem A Lel Chaung je pojmenovaná podle vesnice, ve které je pěstována, a která zahrnuje 180 domácností členů. Každá komunita má svou vlastní pracovní skupinu, která je zodpovědná za správu zpracování kávy ve vesnici. Důraz je kladen výhradně na výrobu suchých naturálek – klima a terroir jsou zvláště vhodné pro tento proces, s velmi suchým teplem během sezóny sklizně, což poskytuje vynikající podmínky pro sušení.
Proč tato káva patří do naší objevitelské edice?
Káva z Myanmaru je výjimečná nejen svou chutí, ale i svou historií a není zatím běžně dostupná na poličkách kaváren nabízející výběrovou kávu
Historie pěstování kávy v Myanmaru sahá do konce 19. století, kdy byla káva představena britskými kolonisty. Po získání nezávislosti v roce 1948 došlo k pozdějšímu masivnímu rozvoji produkce kávy, především po politických reformách v roce 2011, které podporovaly rozvoj zemědělství a káva se začala považovat za komerční plodinu.
Produkce kvalitní, výběrové kávy v Myanmaru začala teprve v roce 2015 a první sklizně byly do Evropy přivezeny v roce 2017.
Doporučená příprava espressa (doppia)
20,5 g
množství kávy
44 g
výsledný objem
30 s
čas extrakce
Jak si správně připravit kávu?
Jak správně skladovat výběrovou kávu?
Kde můžete naši kávu ochutnat?
Chuťový profil: zelené jablko, vanilka, rozinky, lískový oříšek
Oblast: Ywangan, Shan State
Farmářská skupina: Shwe Taung Thu
Odrůda: 100% arabica red catuai
Zpracování kávy: naturální
Nadmořská výška: 1282 m.n.m.
Sklizeň: 2023
Skupina farmářů Shwe Taung Thu, což znamená „Zlatý farmář“, se skládá z drobných zemědělců Danu a Pa-O, kteří produkují speciální kávu v oblasti Ywangan na jihu státu Shan, ve východní části Myanmaru. Skupina poskytuje svým členům vedení, finanční podporu, technickou pomoc a propojuje je s trhy s cílem zajistit spravedlivé obchodní podmínky pro jejich kávu.
Káva s názvem A Lel Chaung je pojmenovaná podle vesnice, ve které je pěstována, a která zahrnuje 180 domácností členů. Každá komunita má svou vlastní pracovní skupinu, která je zodpovědná za správu zpracování kávy ve vesnici. Důraz je kladen výhradně na výrobu suchých naturálek – klima a terroir jsou zvláště vhodné pro tento proces, s velmi suchým teplem během sezóny sklizně, což poskytuje vynikající podmínky pro sušení.
Proč tato káva patří do naší objevitelské edice?
Káva z Myanmaru je výjimečná nejen svou chutí, ale i svou historií a není zatím běžně dostupná na poličkách kaváren nabízející výběrovou kávu
Historie pěstování kávy v Myanmaru sahá do konce 19. století, kdy byla káva představena britskými kolonisty. Po získání nezávislosti v roce 1948 došlo k pozdějšímu masivnímu rozvoji produkce kávy, především po politických reformách v roce 2011, které podporovaly rozvoj zemědělství a káva se začala považovat za komerční plodinu.
Produkce kvalitní, výběrové kávy v Myanmaru začala teprve v roce 2015 a první sklizně byly do Evropy přivezeny v roce 2017.
Doporučená příprava espressa (doppia)
20,5 g
množství kávy
44 g
výsledný objem
30 s
čas extrakce
Jak si správně připravit kávu?
Jak správně skladovat výběrovou kávu?
Kde můžete naši kávu ochutnat?
Parametry
Výrobce | Dos Mundos |
Země původu | Myanmar |
Chuť kávy | ovocná |
Způsob přípravy | do překapávače |