Klasická směs koření pro zdobené cukrářské skořicové perníky nejen na vánoce Voňavá směs prvotřídního koření (skořice, hřebíček, koriandr, fenykl, anýz, nové koření, muškátový květ, muškátový ořech, badyán) pro přípravu vánočního pečiva, perníčků, medovníků, perníku i jako koření do povidel a jiných receptů. Perníčky: V míse utřeme 2 vejce, 140 g moučkového cukru a 100 g změklého másla. Přidáme 2 polévkové lžíce tekutého medu a 3-4 kávové lžičky Perníkového koření Dr. Oetker a krátce zamícháme.... Celý popis

Koupit za 20 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Klasická směs koření pro zdobené cukrářské skořicové perníky nejen na vánoce

Voňavá směs prvotřídního koření (skořice, hřebíček, koriandr, fenykl, anýz, nové koření, muškátový květ, muškátový ořech, badyán) pro přípravu vánočního pečiva, perníčků, medovníků, perníku i jako koření do povidel a jiných receptů.

Perníčky: V míse utřeme 2 vejce, 140 g moučkového cukru a 100 g změklého másla. Přidáme 2 polévkové lžíce tekutého medu a 3-4 kávové lžičky Perníkového koření Dr. Oetker a krátce zamícháme. Poté přidáme 400 g hladké mouky, 1 kávovou lžičku Jedlé sody Dr. Oetker a ručně vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 30 minut v chladničce odpočinout. Na pomoučené pracovní ploše těsto vyválíme na silnější plát. Formičkami vykrajujeme různé tvary, které dáváme na plech vyložený papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe.

Pečeme asi 8 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Perníčky po vychladnutí ozdobíme.

Složení: 

skořice, hřebíček, koriandr, fenykl, anýz, nové koření, muškátový květ, muškátový ořech, badyán. Může obsahovat stopy mléka, lupinové mouky a lepku.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dr. Oetker
Hmotnost 20 g
Druh koření perníkové