Menu
CZKMěna
Vyberte si kategorii

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni

Ilustrační obrázek
Popis
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že - bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev ...
Zeptejte se
304 Kč
304 Kč bez DPH
Skladem 4 ks, expedice zítra
Značka:
FORTUNA
Výrobní číslo:
978-80-7546-173-5
EAN:
9788075461735
Náš kód:
349580

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.

Tak může někoho překvapit, že

- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;

- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;

- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;

- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

Autor Bednářová Jaroslava
Jazyk Česky
Počet stran 1 TB
V prodeji od 2018-09
Rok vydání 2018
Pořadí vydání 1
Vazba pevná