Jednodruhová, výběrová rýžová mouka, kterou lze použít na pečení, zahušťování, do palačinek, muffinů, sladkých i slaných sušenek apod. Je bezlepková a vyrobená v ČR. Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, první zmínka je z doby před 8200 - 13500 lety. Je nejdůležitější obilovinou světa. Největší producent je Čínská lidová republika (28,5% světové produkce). Rýže se velmi dobře zkvašuje (fermentuje), z toho důvodu je lehce stravitelná a vhodná pro užití při zažívacích potížích. Obsah: 400... Celý popis
Koupit za 34 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Extrudo Rýžová mouka výběrová 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Extrudo Rýžová mouka výběrová 400 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Extrudo Mouka rýžová výběrová 400g
Doprava:
zdarma
Skladem
36 Kč
Koupit za 36 Kč
Popis
Jednodruhová, výběrová rýžová mouka, kterou lze použít na pečení, zahušťování, do palačinek, muffinů, sladkých i slaných sušenek apod.
Je bezlepková a vyrobená v ČR.
Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, první zmínka je z doby před 8200 - 13500 lety. Je nejdůležitější obilovinou světa. Největší producent je Čínská lidová republika (28,5% světové produkce).
Rýže se velmi dobře zkvašuje (fermentuje), z toho důvodu je lehce stravitelná a vhodná pro užití při zažívacích potížích.
Obsah: 400 g
Recept:
Slané sýrové sušenky:
Suroviny - 110 g másla, 180 g rýžové mouky, 150 g uzeného eidamu, 100 g goudy (nebo místo obou čedar), půl lžičky kayenského pepře, 4 lžíce bílého jogurtu, černý sezam nebo mák na posypání.
Postup - Předehřejeme si troubu na 180°C, změklé máslo utřeme se sýrem, moukou, pepřem a solí, na konec přidáme jogurt, vypracujeme těsto, které vyválíme na tenkou placku a vykrájíme tvary. Posypeme sezamem a péct na pečícím papíře cca 10 - 12 minut.
Sladké rýžové sušenky:
Suroviny - 125 g kokosového oleje, ghí či alsanu, 125 g třtinového či kokosového cukru, 1 lžička datlového sirupu, 1 a čtvrt hrnku rýžové mouky, 2 lžičky kakaa a špetka soli.
Postup - Smíchejte olej/tuk s cukrem, přidejte mouku, zbytek surovin a začnete tvořit kuličky. Pokud se bude těsto roztékat, dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice. Kuličky poté dejte na plech vyložený pečícím papírem, udělejte druhým koncem vařečky důlek a ten naplňte marmeládou. Vložte do předehřáté trouby a pečte 15 - 20 minut, dle velikosti, při 180 °C.
Tip: do marmelády můžete přidat kousek mandle, loupané pistácie či jiného oříšku.
Je bezlepková a vyrobená v ČR.
Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, první zmínka je z doby před 8200 - 13500 lety. Je nejdůležitější obilovinou světa. Největší producent je Čínská lidová republika (28,5% světové produkce).
Rýže se velmi dobře zkvašuje (fermentuje), z toho důvodu je lehce stravitelná a vhodná pro užití při zažívacích potížích.
Obsah: 400 g
Recept:
Slané sýrové sušenky:
Suroviny - 110 g másla, 180 g rýžové mouky, 150 g uzeného eidamu, 100 g goudy (nebo místo obou čedar), půl lžičky kayenského pepře, 4 lžíce bílého jogurtu, černý sezam nebo mák na posypání.
Postup - Předehřejeme si troubu na 180°C, změklé máslo utřeme se sýrem, moukou, pepřem a solí, na konec přidáme jogurt, vypracujeme těsto, které vyválíme na tenkou placku a vykrájíme tvary. Posypeme sezamem a péct na pečícím papíře cca 10 - 12 minut.
Sladké rýžové sušenky:
Suroviny - 125 g kokosového oleje, ghí či alsanu, 125 g třtinového či kokosového cukru, 1 lžička datlového sirupu, 1 a čtvrt hrnku rýžové mouky, 2 lžičky kakaa a špetka soli.
Postup - Smíchejte olej/tuk s cukrem, přidejte mouku, zbytek surovin a začnete tvořit kuličky. Pokud se bude těsto roztékat, dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice. Kuličky poté dejte na plech vyložený pečícím papírem, udělejte druhým koncem vařečky důlek a ten naplňte marmeládou. Vložte do předehřáté trouby a pečte 15 - 20 minut, dle velikosti, při 180 °C.
Tip: do marmelády můžete přidat kousek mandle, loupané pistácie či jiného oříšku.
Parametry
Výrobce | Extrudo |
Množství | 400 g |
Druh | rýžové |
Bezlepkové | ano |
Bio | ne |