Nadmořská výška: 1300-1600 m. n. m. Způsob zpracování: Anaerobní naturálně zpracovaná Region: Sumatra Odrůda: Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica Farma: Rakyat Farm a cca 15 sousedních pěstitelů Majitel: Aulia Kahpi Balení: 250g Pražírna: Beansmith's Co je GourmetKáva Specialty? Je to skutečná výběrová káva, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali a pro nás ji upražila výběrová pražírna Beansmith. Definic je mnoho, jedna z konkrétnějších od SCA (Asociace pro výběrovou kávu) uvádí, že jsou... Celý popis

Koupit za 319 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nadmořská výška: 1300-1600 m. n. m.
Způsob zpracování: Anaerobní naturálně zpracovaná
Region: Sumatra
Odrůda: Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica
Farma: Rakyat Farm a cca 15 sousedních pěstitelů
Majitel: Aulia Kahpi
Balení: 250g
Pražírna: Beansmith's
Co je GourmetKáva Specialty?
Je to skutečná výběrová káva, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali a pro nás ji upražila výběrová pražírna Beansmith. Definic je mnoho, jedna z konkrétnějších od SCA (Asociace pro výběrovou kávu) uvádí, že jsou to kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100 a nemá přesně zmíněné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).
Co je u výběrových káv jiné než u ostatních?
V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Zpravidla v nich můžete najít spíše ovocnější chutě. Všechny naše kávy jsou primárně určené spíše na domácí přípravy jako je filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce.
Co nás zaujalo na této kávě?
Indonésie je sama o sobě zajímavá destinace pro výběrovou kávu a anaerobně fermentovaná káva nám v portfoliu chyběla. Co je v krátkosti ta anaerobní fermentace? Anaerobní fermentace probíhá tak, že se kávové třešně umístí do prostředí s omezeným přístupem kyslíku a tam fermentují. Tento proces zvýrazní mnoho chutí v kávě. Takže výsledné chutě mohou být celkem divočina. Každopádně stojí za to tuto specialitu vyzkoušet.
Tip na přípravu
Přesné hrubosti mletí nepíšeme, protože každý mlýnek to má jinak, ale můžete zkusit mlet tak, aby vám vyšlo cca, co nám níže. Ale je to opravdu jedna z mnoha různých případ. Je to jen takový odrazový můstek.
drip 18g (60ml bloom), celkem 250ml za 2,5 min
Informace od importéra
Aulia zdědil farmu po svě rodině. Produkci kávy se věnuje ale již od utlého mládí, protože měl vždy velký zájem o výběrovou kávu. V době jeho dospívání po výběrové kávě nebyla velká poptávka, tak strávil několik let těžbou a prodejem vesuvianitu (Indokrasu). 
Aulia ručně sbírá zralé červené třešně, nebo jej nakupuje od zdejších pěstitelů. Třešně se fermentují po dobu 24 hodin a každých 12 hodin se mění voda. Po fermentaci se třešně ukládají na terasu, kde se suší. Třešně často shrabuje, aby zajistil rovnoměrné sušení.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Gourmet Káva
Složení kávy arabika
Stupeň pražení světlá
Kyselost vyšší
Způsob přípravy do překapávače