GRIZLY Fazole černá BIO 500g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole černá* 100% *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu : Čína Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou,... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
GRIZLY Fazole černá BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
GRIZLY Fazole černá BIO 500 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Popis
GRIZLY Fazole černá BIO 500g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole černá* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu : Čína
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo , černé , černé oko , červené , adzuki , pinto , mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontroly a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejk u, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránk u. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévky, omáčka nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy je nejznámější asi mexické burrito. Pro své výživné složení se stala oblíbenou nejen u vegetariánů. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 273 kJ / 305 kcal
Tuky:
2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,4 g
Sacharidy:
38,3 g
z toho cukry:
5,9 g
Vláknina
20,6 g
Bílkoviny:
21,7 g
Sůl:
0,01 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole černá* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu : Čína
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo , černé , černé oko , červené , adzuki , pinto , mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontroly a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejk u, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránk u. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévky, omáčka nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy je nejznámější asi mexické burrito. Pro své výživné složení se stala oblíbenou nejen u vegetariánů. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 273 kJ / 305 kcal
Tuky:
2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,4 g
Sacharidy:
38,3 g
z toho cukry:
5,9 g
Vláknina
20,6 g
Bílkoviny:
21,7 g
Sůl:
0,01 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Výrobce | Grizly |